Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-03-2019 14:14   Güncelleme : 20-03-2019 14:14

Başkan Zihni Şahin, Atakum uluslararası kent olacak!

Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, "Artan turizm yatırımları ve imkanları ile akıllı şehir uygulamaları ile kent planlaması ile Atakum'u uluslararası bir şehre dönüştüreceğiz" dedi

Başkan Zihni Şahin, Atakum uluslararası kent olacak!

Atakum'da Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı olan Zihni Şahin, Artvinliler Derneği'nin organize ettiği kahvaltı programına katıldı. Şahin, burada yaptığı açıklamada, "10 başlık altında topladığımız projelerimiz ile Atakum'u uluslararası arenaya taşınmış bir kent haline getireceğiz" dedi.

GÜLER YÜZLÜ ARTVİNLİLER!..

Başkan Zihni Şahin, bir kafede düzenlenen kahvaltı programında Artvinlilerle bir araya geldi. Artvinlileri, "Güler yüzlü hemşehrilerimiz" olarak nitelendiren Zihni Şahin, sözlerine, "Her kesimle bir araya gelerek sokak sokak Atakum'un bütün ihtiyaçlarını tespit ediyoruz. Çok çalışacağız, 31 Mart'tan sonra hiçbir problem çözümsüz kalmayacak" diyerek başladı.

'SİYASİ GÖRÜŞÜNE BAKMADAN...'

"Siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapmaya karşı olan bir insanım" ifadelerini kullanan Zihni Şahin, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde bu anlayışla her görüşteki kişilerin fikirlerine itibar ederek çalıştım. İnşallah Atakum'da istişare kültürünü yerleştireceğiz. Herkesin görüşüne saygı duyarak, onların önerilerine açık olarak Atakum'un gelişmesi, kalkınması ve yaşam standardının yükselmesi adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

ÇOCUKLARDAN EMEKLİLERE, HER KESİME...

Atakum'un tüm güzelliklere sahip şirin bir ilçe olduğuna dikkati çeken Zihni Şahin, "Atakum 5 yılda 60 bin göç alıyorsa tabi ki bir cazibe merkezi olması nedeniyledir. Yoksa neden gelsin ki insanlar bu kente? Biz de inşallah burada daha çok yeşil alan üreterek, gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, emeklilerimize, kısacası her kesime hitap edecek şekilde projelerimizle hizmetinizde olacağız. 100'üncü yılda 100 proje diyerek yola çıktık. İnşallah bir olumsuzluk yaşanmaz da biz de bu hizmetleri hayata geçiririz" diye konuştu.

Atakum için 2019-2024 yılları arasında uygulanacak proje, hizmet ve yatırımlarını 10 ana başlık altında topladıklarını belirten Başkan Zihni Şahin, bunları şu şekilde sıraladı:

1-SOSYAL BELEDİYECİLİK,

2-KÜLTÜR VE SANAT,

3-ŞEHİR EKONOMİSİ,

4-ÇEVRE

5-KADIN AİLE VE ÇOCUK

6-ŞEHİR PLANLAMASI

7-AKILLI ŞEHİR VE ULAŞIM,

8-SPOR VE SAĞLIK,

9-EĞİTİM VE GENÇLİK

10-ŞEHİR VE SOSYAL HAYAT...

DÜNYANIN TANIDIĞI ATAKUM

Şahin, konuşmasının son bölümünde ise şunları söyledi:

"Projelerimizin hayata geçmesiyle Atakum gençlik, turizm, kültür ve sanat, çevre, akıllı şehir uygulamalarıyla, bilim ve eğitime verdiği önem ile, sosyal tesisleriyle, trafiği ve ulaşımı ile uluslararası alanda tanınan bir şehir olacaktır. Atakum'un bu potansiyeli vardı. Biz bu potansiyeli harekete geçireceğiz.

'İSRAFA VE BETONLAŞMAYA İZİN VERMEM'

Üniversitelmerimiz ile işbirliği içerisinde bilimi esas alarak şehir planlaması yapacağız. Betonlaşmaya, israfa izin vermeyeceğim. Çevreye duyarlı ve şeffaf bir anlayış ile hareket edeceğim. Tüm projelerimizle Atakumumuzu her alanda daha güzel bir geleceğe taşıyacağız."

 

adminadmin