Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-02-2019 10:20   Güncelleme : 19-02-2019 10:20

Başkan Zihni Şahin, birbirinden önemli projelerini açıkladı

Başkan Zihni Şahin, birbirinden önemli projelerini açıkladı

Atakum'da Mobil Çorba servisleri ve Kendi İşini Kendir Gör merkezleri oluşturulacak, Atakum Rehabilitasyon Merkezi(ATAREM) inşa edilecek, okul öncesi eğitime ağırlık verilecek, çocuk bakım üniteleri hayata geçecek, yaşlı ve engelliler için pazar servisleri olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, öğrenciler ve çalışanlar için Mobil Çorba servisleri, Kendi İşini Kendin Gör merkezleri, yaşlı ve engelliler için Pazar Servisleri, sosyal yardımlar için ATAKART uygulaması, okul öncesi eğitimi ve çocuk bakım üniteleri ile Atakum Rehabilitasyon Merkezi'ni(ATAREM) inşa halkın hizmetine sunacaklarını açıkladı.

ÖNCE ATAKUMLULARA SORULUYOR

Atakum'u Atakum halkıyla birlikte yöneteceklerini söyleyen Zihni Şahin, "Bu anlayışımızın bir göstergesi olarak İnteraktif Uygulama'yı hayata geçirdik. Bu uygulama ile Atakumlu hemşerilerimizin görüşlerini alıyoruz. Bu görüşleri dikkate alarak Atakum için çok önemli projeler hazırladık, hazırlamaya devam ediyoruz" dedi.

Atakum'da her insana dokunan, her vatandaşın faydalanacağı projeleri hayata geçireceklerini belirten Başkan Şahin, "Bu projeler, Atakum'u ulusal bir şehir olmaktan uluslararası marka bir şehir olmaya taşıyacak. Kültür ve sanat, gençlik ve spor, eğitim ve estetik, çevre ve sosyal hayat, turizm ve ulaşım, bilgi ve teknoloji, kadın ve çocuk, yaşlılar ve sağlık gibi bir çok alanda vizyon projelerimiz hazır. Bunları halkımızla paylaşacağız" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER VE ÇALIŞANLAR İÇİN MOBİL ÇORBA!..

Sosyal belediyecilikte ilk adımı attıklarını açıklayan Başkan Zihni Şahin, "Özellikle öğrencilerimiz ve çalışanlarımızı düşünerek Mobil Çorba Servisi hizmetimizi kısmen başlattık. Böylece öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın güne daha iyi başlamasına katkı yapacağız. Sabah evinden çıkıp işe veya okula giden Atakumlular, hareketliliğin yoğun olduğu noktalara (yurt, tramvay durağı, pazar yeri vs.) kuracağımız mobil çorba servisi ile güne sıcacık duygularla başlayacaklar. Belediye başkanı seçilmemiz halinde bu uygulamayı ilçe geneline yayacağız" dedi.

'KENDİ İŞİNİ KENDİR GÖR' MERKEZLERİ

Yine, özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bölgelere, 'Kendi İşini Kendin Gör' merkezleri kuracaklarını da duyuran Zihni Şahin, "Üniversite öğrencilerimizin yoğun olduğu bölgelerde kurulacak olan bu merkezlerde, gençlerimiz çamaşırlarını burada yıkayıp, kurutup, ütüleyebileceklerdir. Bu merkezlerden faydalanmak isteyenlere deterjan, yumuşatıcı gibi sarf malzemeleri verilecek. Tüm bu hizmetler ücretsiz olarak sunulacaktır.

"Atakum için hazırız ve hazırlıklıyız" diyen Başkan Zihni Şahin, diğer bazı sosyal belediyecilik projelerini ise şu şekilde açıkladı:

YAŞLI ve ENGELLİLER İÇİN PAZAR SERVİSLERİ!

Semt pazarlarında alışverişini yapan öncelikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız olmak üzere tüm Atakumluların evlerine rahat bir şekilde ulaşabilmeleri için semt pazarı servisleri hizmete konulacak.

ATAKART (Sosyal Yardım Projesi)

Atakum’da oturan ve ihtiyaç sahibi olanlar, kendilerine vereceğimiz bir kart ile hiç gücendirilmeden evlerinin acil ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Atakart projesi, ihtiyaç sahiplerinin temel gereksinimlerinin karşılanması odağında, komşusu açken tok yatmayan toplum yapımıza uygun, modern bir yardım anlayışı barındırmaktadır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE ÇOCUK BAKIM ÜNİTELERİ

Atakum’da şehrin muhtelif noktalarında kurulacak olan bu tesislerde, çalışan ya da çalışmayan ebeveynlerimizin bütün çocukları kaliteli, uygun, sağlıklı, nezih ortamlarda uzman çocuk gelişimcilerinin nezaretinde, geleceğimizin teminatı olan, en önemli varlığımız çocuklarımıza titizlikle hizmet vereceklerdir.

ATAKUM REHABİLİTASYON MERKEZİ (ATAREM)

Bu merkezde özel eğitim alması gereken vatandaşlarımıza yönelik kültürel, sanatsal ve eğitsel etkinlikler düzenlenecek. ATAREM, özel eğitim ihtiyacı olan vatandaşlarımızın sosyal hayata katılımlarını sağlayıp, üretken ve daha mutlu bireyler haline gelmeleri amacıyla kurulacaktır. Burada psikolog, sosyolog ve fizyoterapist gibi uzman ekipler görev yapacak ve güler yüzle hizmet vereceklerdir.

HAYAT STANDARDI YÜKSELECEK

Bu projelerimizle öncelikle dezavantajlı ve ihtiyaç sahibi insanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayacağız, hayat standartlarını yükselteceğiz. İnsanımızı rahat ettireceğiz. Ayrıca diğer vizyon projelerimizle tüm Atakumlu hemşerilerimizle beraber olarak uluslararası marka bir şehir haline geleceğiz."

 

 

 

 

 

adminadmin