Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-09-2018 09:57   Güncelleme : 26-09-2018 09:57

Başkan Zihni Şahin: Cumhurbaşkanımıza Çok Teşekkür Ediyoruz

​Kızılırmak Deltası Kuş Cennetinin UNESCO daimi listesini alınması için çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Başkan Zihni Şahin: Cumhurbaşkanımıza Çok Teşekkür Ediyoruz

Samsun Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda saat 11.00 de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman başkanlığında, Danışma kurulu eşgüdüm ve denetleme kurulu ile toplantısı yapılıp sorunlar dinlenildi. Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Zihni Şahin toplantılar hakkında bilgi aldı. Başkan Şahin: “İnanılarak ortak bir çalışma yürütülmektedir. Tüm Samsun olarak sahip çıkılmaktadır.” Dedi.

 TÜM HAZIRLIKLARI YAPIYORUZ

Samsun Büyükşehir Belediye başkanı Zihni Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi: Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve çabalarıyla UNESCO Dünya Mirası geçici listesine giren Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti, hükümetimizin açıkladığı 100 günlük eylem planına alınmıştı. Kızılırmak deltası Kuş Cenneti’nin UNESCO daimi listesine alınması için alanda yapılan uygulamalar Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a arz edilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat varlıklarını koruma genel müdürümüz Mehmet Ali Kahraman Samsunumuzda oldu. Önce Büyükşehir belediye başkanlığımızda eşgüdüm ve denetleme kurulu toplantısı yapıldı ve sorunlar ve çözüm yolları konuşuldu.” 

BAŞKAN ZİHNİ ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜR

Başkan Zihni Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: “ Öğleden sonra ise Ulusal ve uluslararası öneme sahip Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nin Unesco süreciyle ilgili Samsun Valiliği’nde geniş kapsamlı toplantı düzenlendi. UNESCO inceleme heyetinin ekim ayında yapacağı alan incelemesi ziyareti öncesi büyük önem taşıyan toplantı, Samsun Valimiz Osman Kaymak Başkanlığı’nda yapıldı. Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarından müdürlerimiz katıldı. UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici listesinde yer alan Kızılırmak Deltası Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nin kalıcı listeye alınması için Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda önemli adımlar atan ve çalışmalar yapan Büyükşehir eski belediye başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 VALİ KAYMAK:”  SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HÜKÜMETİMİZ DE SAHİP ÇIKIYOR”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak, “UNESCO, bu projeye kentin inanmasını ve birlikte yol alınmasını istiyor. Toplantımız da bu açıdan önem taşıyor. Sunum ve bilgilendirmelerden sonra tüm kamu kuruluşları olarak üzerimize düşenin fazlasını yapmalıyız. Bu proje ve sürece aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde hükümetimiz de sahip çıkıyor. 100 günlük eylem planına Samsun’dan millet bahçesi ile Kızılırmak Deltası Sulak Alan Kuş Cenneti girdi. Dünya mirası alanımıza sahip çıkacak ve daimi listeye girmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hükümet programında yer alan deltaya ilişkin yapılan uygulamalar Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulacak. “ diye konuştu.

Genel Müdür Kahraman: Büyükşehir Belediyemize Teşekkür ediyoruz

   Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, süreci bu noktaya getiren Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Sulak Alan ve Kuş Cenneti’nin çok sayıdaki statü ile koruma altına alındığını hatırlatan Genel Müdür Kahraman, “Tüm kurumlarımız alanı korumaya çalışıyor. Unesco süreciyle ilgili hükümet programına girmesi bunun vizyon proje olduğunu göstermektir. Tüm kurumların ortak çalışacak olması da çok önemlidir. Bu noktada geleceğe dönük adımlar atılacak. Uluslararası heyetler gelerek yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunacak. Temmuz ayında süreç netleşmiş olunacak. Elektrikli araç meselesini de kendi imkanlarımızla çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

Albayrak: Ekim ayında Ziyaret edecekler

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak ise ilk Unesco heyetinin kenti ekim ayında geleceğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi olarak gereken tüm çalışmaları yapmaya devam ettiklerini ifade eden Albayrak, “Kızılırmak Deltası sulak alan ve kuş cennetimiz daimi listeye girdiğinde Türkiye’nin ilk doğal miras alanına sahip olacağız. UNESCO sürecini bu şekilde takip ederken görüşmelerimizi hem UNESCO yetkilileri hem de büyükelçilik nezdinde sürdürüyoruz. Başarılı tanıtımlarla da Kuş Cennetimizi uluslararası düzeyde tanıtmayı sürdüreceğiz:” ifadelerini kullandı.

adminadmin