Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-02-2019 14:30   Güncelleme : 15-02-2019 14:30

Başkan Zihni Şahin: Güçlü Ekonomi İçin Teknoloji Şart

Başkan Zihni Şahin: Güçlü Ekonomi İçin Teknoloji Şart

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Ekonomik yarış dünya genelinde milletlerarası mücadelede son derece önemli. Bu mücadele ise ancak teknoloji ile mümkün olur" dedi

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) tarafından düzenlenen Teknopark ve Ar-Ge Buluşmaları toplantısı başladı. Toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Ülkemiz, yüksek teknolojiyi kullanmak zorunda. Bu alanda son dönemde yapılanlar umut verici" dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve çok sayıda iş adamının da katıldığı Teknopark ve Ar-Ge Buluşmaları, Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlendi.

'HER ALANDA TEKNOLOJİ GURUR VERİCİ'

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Zihni Şahin, "Teknolojinin her alanda kullanıldığını görmek bizleri gururlandırıyor. Samsun Teknopark ve Ar-ge buluşmalarında kentimizde yer alan teknoloji firmalarının stantlarını gezme, bu noktada geldikleri noktayı görme imkanı buluyoruz. Başta ihracatın arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunan firmalarımız olmak üzere tüm firmalarımızı tebrik ediyorum" dedi.

'TERÖRLE MÜCADELEYİ DE ETKİLİYOR'

Dünyada milletlerarası mücadelede ekonomik yarışın en önemli yeri işgal ettiğine dikkati çeken Başkan Şahin, "İşte bu ekonomik mücadeleyi teknolojik gelişmeler çok etkiliyor. Bu yarışta geri kalmamak adına hükümet olarak Ar-Ge çalışmalarına maddi olarak destek veriyoruz. Sadece ekonomik kalkınma açısından değil ülkemizde var olan terörle mücadele açısından da önemli bir konu bu. Bu mücadelede son dönemde silah sanayinde gelişmelerle beraber çok etkili olduğumuzu ve bu mücadelede kendi silahımızla çok az kayıp vererek bazen de hiç kayıp vermeden etkili olduğumuzu görüyoruz" diye konuştu.

'TEKNOPARK, İŞBİRLİĞİNİN ESERİ'

Türkiye'nin her türlü üretimini yapmaya başladığında istihdam sorununu da çözeceğine dikkati çeken Başkan Zihni Şahin, "Bir kaç defa sayın Valimiz ile beraber Teknopar'kı ziyaret ettik. Gerçekten Samsun'da böyle bir Teknopark olması ve Ar-Ge çalışmalarına önem verilmesi bize enerji ve moral verdi. Bu Teknopark, Samsun'da üniversite, iş dünyası ve kamu işbirliğinin de eseridir. Bilhassa Teknopark'ın kurulmasında emeği geçen rektörümüz, yönetim kurulu başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlikte çalışmanın sonucu her zaman başarılı olur" ifadelerini kullandı.

adminadmin