Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-03-2019 09:11   Güncelleme : 22-03-2019 09:11

Başkan Zihni Şahin'den 'açıklık ve şeffaflık' sözü; Çalışan da, kazanan da atakumlu olacak!

Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, "Yeni bir çok tesis kuracağız. Çalışanları Atakumlu olacak. Gerekli alışverişler Atakum esnafından yapılacak. Açıklık ve şeffaflık ilkemiz olacak" dedi

Başkan Zihni Şahin'den 'açıklık ve şeffaflık' sözü; Çalışan da, kazanan da atakumlu olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, "Atakum'u halkımızla, çalışanlarımızla birlikte yöneteceğiz. Tesislerimize yenilerini kazandıracağız ve burada Atakumluları istihdam edeceğiz. Tüm alışverişimizi Atakumlu esnaftan yapacağız" dedi.

'STARTI 1 NİSAN'DA VERİYORUZ'

Başkan Zihni Şahin, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy ile birlikte Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan ve dernek üyelerinin misafiri oldu. Başkan Şahin programda Samsunlu iş insanlarına '100'üncü Yılda 100 Proje' hedefleri hakkında bilgi verdi. Şahnin, "Atakum'un gelişimine büyük katkı sağlayacak olan projelerimizin startını Allah'ın izniyle 1 Nisan sabahından itibaren vereceğiz" diye konuştu.

YÖNETİMDE ŞEFFAFLIK VE ORTAK AKIL

Başkan Zihni Şahin, düzenlenen kahvaltı programı sonrası ASRİAD üyelerine hitap etti. Şahin, kısaca şunlara değindi:

"Siyasi görüşü ve hayat tarzı ne olursa olsun bütün hemşerilerimiz Belediye yönetiminde söz sahibi olacaktır. Belediye faaliyetlerinde muhtarlar, STK’lar ve diğer kamu kurumlarıyla koordinasyona, Büyükşehir ve hükümetimizle iş birliğine açık bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz. Yönetimde şeffaflık ve ortak akıldan taviz verilmeyeceğiz. Projelerimizle Atakum'u Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023’e hazırlayacağız.  Millet sevdası, vatan aşkı, özgürlüğünden taviz vermeme, bütün inançlara kucak açma, birlikte yaşama kültürü Atakum’un karakteridir. Büyük Türk Milletinin yeniden doğduğu Samsun’un sevdalısı olarak, ülkümüz; albayrağımızın gölgesinde başı dik, geleceğe güvenle bakan, kendi tarihini yazan bir Atakum olmaktır.

ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ

Üniversitelerimiz ile işbirliği içerisinde bilimi esas alarak şehir planlaması yapacağız. Çevreye daha duyarlı yeşil bir Atakum hedefimiz olacaktır. Millet Bahçesi ile insanların daha huzurlu bir şekilde çocuğuyla dolaşabileceği, dinlenebileceği bir ortam oluşturacağız. Kültür ve Sanat Merkezi ile Türk kültür sanatına hizmet edeceğiz. Her türlü kursun verilebileceği Kültür ve Sanat Merkezi'nde gençlerimize ve halkımıza yönelik faaliyetler yapılacak. Kültür Sanat Merkezi, Atakum'u 'Festivaller Şehri' yapma hedefimize hizmet verecek ve Atakum, hedefleriyle bölgenin çekim merkezi olacaktır.

BELEDİYE TESİSLERİ ATAKUMLULARINDIR

Belediyemize ait pek çok tesis var. Başta Kocadağ bölgesinde olmak üzere biz de pek çok tesis yapacağız.  Atakumlular'ın hizmetine sunacağız. Tüm tesislerimizi belediye işletecek. Çalışan personelimiz Atakumlular olacak. Gerekli tüm alışverişleri ise Atakum esnafından yapılacaktır. Her şeyimiz açık ve şeffaf olacaktır. Bu tesisler şahısların değil tüm Atakumlular'ındır. Bu anlayışla insanlarımıza hizmet edeceğim.

ÜRETİCLERİMİZ DAHA ÇOK KAZANACAK

Üreticimizin ürünü elinde kalmayacak. Alım Garantili Sözleşmeli Ürün Modeli' uygulamamız ile çiftçinin ürününü alacağız. Organik tarımı destekleyeceğiz ve otoparklı semt pazarları kuracağız. Tarım ve hayvancılığı teşvik edip destekleyeceğiz. Modern bir 'Canlı Hayvan Pazarı' kuracağız. Üreticilerimizin süt, yoğurt tereyağı gibi ürünlerinin endüstriyel ürün haline getirilmesini destekleyeceğiz. Üreticimiz bu projelerimizle daha çok üretecek ve daha çok kazanacaktır. 2014 yılında mahalle olan tüm köylerimizin yol ve ulaşım eksikliklerini tamamlayacağız.

ENGELSİZ ATAKUM VE ENGELLİ MERKEZİ

Sosyal Belediyecilik' anlayışımız kapsamında, hanesinde engelli bireyi bulunan ailelerimizin düğün, nişan, sünnet, cenaze, mevlid ve pazar alışverişleri gibi zaruri durumlarda engelli bireylerini rahatlıkla bırakabilecekleri ve içinde uzman görevlileri bulunan Engelli Hizmet Merkezi'ni kuracağız. Atakumumuzda yapılan her şey engelli kardeşlerimize uygun yapılacaktır. İnsanlarımız engellerin olmadığı engelsiz bir Atakum'da yaşayacak."

 

adminadmin