Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-11-2018 10:23   Güncelleme : 19-11-2018 10:23

Başkan Zihni Şahin'den sivil topluma 'SİYASET' uyarısı

 Başkan Zihni Şahin'den sivil topluma 'SİYASET' uyarısı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Balkan Türkleri'nin gecesinde konuştu: Hangi partiden, hangi görüşten olursanız olun lütfen siyaseti dernekten içeri sokmayın. Çünkü dernekler siyasete alet edildiğinde kesinlikle başarısız olacaklardır” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şanin, Balkan Türkleri Derneği'nin düzenlediği Dayanışma Gecesi'ne katıldı. Şahin, burada yaptığı konuşmada, “Hangi partiden, hangi görüşten olursanız olun lütfen bu siyaseti dernekten içeri sokmayın. Çünkü siyasi bir görüş olduğunda, dernekler siyasete alet edildiğinde kesinlikle başarısız olacaklardır” uyarısında bulundu.

'MAZİDEN GELİRİZ, ATİYE DOĞRU!..'

İlkadım İlçesi Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen gecede Başkan Zihni Şahin, şu dörtlüğü okuyarak başladı:

“Bayrağız biz lekesisiz, temiziz

Ummanız biz okyanusuz, deniziz

Türk oğluyuz özde, sözde eriz biz

Maziden geliriz Atiye doğru..."

'GELENEKLERİMİZİ YAŞATALIM'

Başkan Şahin, şöyle devam etti: “Böyle birlikte olmak, güzellikleri paylaşmak, zaman zaman Allah vermesin acıları paylaşmak çok güzel. Çünkü toplum birşeyleri paylaştıkça mutlu olur. Acılar paylaşıldıkça küçülür, sevinçler paylaşıldıkça büyür. Bugün burada sevinçle bir araya gelmeyi paylaşıyoruz. Çok samimi bir şekilde ifade etmek istiyorum. Birlik beraberlik içerisinde örgütlü olmazsanız birbirinizden haberiniz dahi olmaz. O yüzden bu tarz sivil toplum etkinliklerini küçümsemeyelim. Bugün bizi burada bir araya getiren arkadaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Bir gerçek var ki örgütlü küçük toplumlar her zaman örgütsüz büyük toplumları yönetir. Onun için örgütlü olmak her zaman faydalıdır. Değerlerimizi, geleneklerimizi yaşatmak çok önemli.

'HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN...'

Bu birliğin daim olması için, kesinlikle derneklere siyaseti sokmayalım. Ben Samsun adına yapılan, çeşitli illerde ki yapılan bütün etkinliklere gitmiş bir kardeşinizim. Orada ki sivil toplumda görev alan arkadaşlarada tavsiye ediyorum. Hangi partiden, hangi görüşten olursanız olun lütfen bu siyaseti dernekten içeri sokmayın. Çünkü siyasi bir görüş olduğunda, dernekler siyasete alet edildiğinde kesinlikle başarısız olacaklardır.  Hangi partili olursanız olun, kendi inandığınız, güvendiğiniz, mensubu olduğunuz partide bir yerlere gelmeye çalışın. Oralarda söz sahibi bir hemşerimizin olması bizi onurlandırır, aynı zamanda bize faydası olur. Uzayan kol bizden olsun demiş atalarımız ama bunu yaparken derneklerden bağımsız olarak yapın."

Konuşmasında birlik beraberlik çağrısı yapan Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Uğur Burak Özata da, ”Derneğimiz bu sene 31 yaşında. Umuyoruz ki nice 30 seneleri  barışın, birliğin, beraberliğin olduğu bu güzel vatanımızda hep birlikte huzurluca geçirebiliriz. Kırılganlıkların son bulması gerektiğini ve birlik olma zamanının geldiğini düşünüyorum. Son olarak herkesi derneğimize üye olmaya davet ediyorum. Ne kadar fazla kişi olursak o kadar güçlü oluruz” dedi.

Gecede Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Balkan Derneği adına derneğin uzun yıllar başkanlığını yapmış Cihat Yılmaz’a plaket sundu.

adminadmin