Gündem
Giriş Tarihi : 20-10-2018 14:45   Güncelleme : 20-10-2018 14:45

Başörtüsü yasaklansın, İmam Hatipler de Kapatılsın Mı?

​Milletin temsilcisi olan siyasi iktidarın Öğrenci Andı’nı kaldırdığı yönetmelik Danıştay 8. Dairesi’nin kararıyla iptal edildi.

Başörtüsü yasaklansın, İmam Hatipler de Kapatılsın Mı?

Yargıdaki vesayet 28 Şubat’ı hatırlatan ideolojik yaklaşımla yerel seçimler öncesi PKK terör örgütü ve siyasi temsilcisi HDP’ye can suyu olduğu gibi, Kemalist-anti Kemalist tartışmalarıyla Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyen lobiye de koz verdi.

Türkiye, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’la 28 Şubat darbesinin izlerini silip, din düşmanı, bölücü, kafatasçı zihniyeti tarihin çöplüğüne gönderirken, yargıdaki ideolojik yapılar yeniden baş gösterdi. Milletin seçtiği siyasi iktidar tarafından 2013 yılında başörtüsü yasağıyla beraber kaldırılan andımız dayatması, Danıştay 8. Dairesi tarafından geri getirildi.

Danıştay, ilköğretim okullarında uygulanan Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti.

BİLİMSEL DEĞİLMİŞ

Danıştay’ın skandal kararına yönelik gerekçesi de skandallarla doluydu. “Uzun süredir okunan ve anayasal vatandaşlık aidiyetini güçlendirdiği iddia edilen andımızı kaldırmanın bilimsel bir yönü olmadığı” yorumunda bulunarak, akademik bir kurum edası verilen gerekçede, şu ifadeler kullanıldı:

“Her sabah ders başlamadan önce okutulması şeklinde uygulanan Öğrenci Andı’nın kaldırılması, ancak bu değişikliği hukuka uygun kılacak bir bilimsel gerekçeye dayanması halinde olanaklıdır. Aksi tutum, idarenin sahip olduğu düzenleme yetkisini ve takdir hakkını hukuka uygun kullanmadığı anlamına gelecektir.”

KAZANAN PKK VE CHP

Öte yandan kararın Mart 2019 seçimleri öncesi verilmesinin manidarlığı da dikkatlerden kaçmadı. Danıştay, andımız kararıyla Güneydoğu’da oy oranları günden güne eriyen HDP’ye Kürt kimliği üzerinden siyaset alanı açtığı gibi, tükenmek üzere olan PKK terör örgütüne de adeta can suyu oldu. Danıştay, ayrıca hem CHP’ye hem de İP’e ideolojik malzeme verdi. Andımız kararıyla durumu sorgulanan Danıştay 8. Dairesi, Türkiye’nin ekonomik kurtuluş savaşı verdiği bir dönemde iç kargaşa için kaos lobilerine de Kemalist-anti Kemalist tartışmasının hortlaması için destek oldu.

Öte yandan, Danıştay kararı 28 Şubatçı cuntanın pusuda beklediğini, ilk fırsatta başta başörtüsü yasağı ve imam hatipleri kapatmaya çalışacağını, din ve vicdan özgürlüğüne yönelik adımları baltalayacağını gösterdi.

Diriliş Postası

adminadmin