Sağlık
Giriş Tarihi : 13-03-2019 18:20   Güncelleme : 13-03-2019 18:20

Basur Tedavisi Nasıl Olmalı

Basur tedavisi olarak bıçak altında ameliyat, merhem ve ilaç tedavileri uygulanabilmektedir.

Basur Tedavisi Nasıl Olmalı

Basur tedavisi aynı zamanda hemoroid hastalığı olarak da karşımıza çıkmaktadır. İlgili doktor ise Proktoloji uzmanı olmaktadır. Basur hastalığının belli başlı belirtileri olmaktadır. Kendiniz üzerinde bu belirtileri fark ettiğinizde en kısa süre içerisinde uzmana giderek muayene edilmeli ve erken teşhis ile basur derecesi ilerlemeden tedaviye başlamalısınız. Aynı zamanda basur için çeşitli nedenlerde mevcuttur. Bu nedenler meslek tercihlerinden yaptığınız spor tercihlerine kadar etkili olabilmektedir. Tedavi süreçleri ise ilgili uzman tarafından belirlenerek hastalara önerilir. Günümüz teknolojisi ile derecelere göre farklı tedavi yöntemleri bulunur.

Önerilen Basur Tedavisi Yöntemi

Basur tedavisi olarak bıçak altında ameliyat, merhem ve ilaç tedavileri uygulanabilmektedir. Birinci dereceden basur olanlar için genel olarak merhem ve ilaç tedavisi uygulanır. Yapılan takipler sonucunda eğer damar topaklarında küçülmeler meydana geliyorsa bu tedaviler devam eder ve basur hastalığı son bulur. İkinci, üçüncü ve dördüncü derecedeki basur hastalıkları ise ilaçla tedavi edilemeyecek kadar ileri derecedir. Basur tedavisi nasıl olmalı sorusuna verilebilecek en uygun cevap ise lazer tedavisidir. Lazer tedavisi Türkiye’de yaygınlaşmış ve düşük maliyete sahip bir tedavi yöntemidir. Lazerle tedavi esnasında topak olan damarlara ışınlar ile müdahale edilir. Müdahale esnasında lazer yöntemi nedeniyle makat dokusuna ve damar dokusuna en az şekilde hasar gelmesi sağlanır. Bu hasar bıçak altı ameliyata göre çok daha az hasar vermektedir. Ayrıca tedavi süresi de çok kısadır. Lokal anestezi uygulanır ve hastaların kısa süre içerisinde hastaneden taburcu olmaları sağlanır. Ameliyat olan hastalar ise uzun süreler boyunca doktor gözleminde dinlenmek durumunda kalabilmektedirler. O yüzden basur tedavisi imkanlar ve uzman doktorun önerisi dahilinde lazer ile olmalıdır.

Ameliyatsız Basur Tedavisi Yöntemi

Yukarıdaki paragrafta belirtmiş olduğumuz üzere kansız ve kendinizi kestirmeden tedavi olmanız mümkündür. Ameliyatsız basur tedavisi Türkiye genelinde yaygınlaşmış bir tedavi türüdür ve uzman doktorlar bu konu hakkında oldukça geniş bilgiye sahiptir. Makat içerisinde bulunan ve topak oluşturan damarlar kısa süre içerisinde eksiltilip eski haline döndürülür. Bu işlemler yapılırken hasta en ufak bir acı bile hissetmez. Aynı durum lazer tedavi sonrası için de geçerlidir ve günlük hayatında tedavi sonrasında acı hissetmez.

İç Hemoroid ve Dış Hemoroid

Basur hastalığının iç ve dış olarak iki türü bulunmaktadır. Bunların belirtileri de birbirinden farklı oluyor. İç basur belirtileri olarak yaygın bir şekilde dışkıda parlak renkte kırmızı kan görülür ve makattan basurun sarkarak gelmesi gözlemlenir. Bu durumda iç basur problemi ile karşı karşıya olduğunuzu anlayabilirsiniz. Dış hemoroid yani dış basur belirtileri ise dışkıda kan, anüs etrafında şiddetli bir kaşınma olabilir. Bu belirtilere ek olarak anüsün yakın civarlarında bir şişlik meydana gelebilir, şişkinlik ağrı yapabilir. Otururken rahatsızlık duyabilir ve ağrıyı şiddetlendirebilirsiniz. Dış basur belirtileri de bu şekildedir.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00

Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45

adminadmin