Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 07-04-2020 12:57   Güncelleme : 07-04-2020 12:57

Batı Nasıl Battı

Batı Nasıl Battı

Febi eyyi âlâ-i rabbikumâ tukezzibân” Ayeti Rahman Suresinde 31 defa tekrarlanmıştır. “Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlıyorsunuz?” mealindeki bu Ayet, günümüzün en önemli hadisesi olan “Korona salgını” hakkında da bizlere mesajlar vermektedir.

Öncelikle Kuran'ın irşat maksadıyla yaptığı bu tekrarların, bize verilen nimetlerin kalplerimize güzelce yerleştirmek için olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu tekrarlar, muhatapların öğrenme ihtiyaçları nazara alınarak yapıldığı için usanç değil, lezzet vermektedir.

Kuran, kalplere gıda ruhlara şifa olup birçok hastalık gibi Korona virüsüne karşı da en etkili silahımızdır. Doktorların “panik yapmayın, hastalık sizi en çok manevi yönden yıpratır” dedikleri gibi her şeyin dizgininin Allah’ın elinde olduğunu bilmemiz şarttır. İşte bu sayede vücudumuzun bağışıklık sistemi daha dayanıklı ve güçlü olur.

Nasıl ki her gün ekmek yeriz su içeriz bu bize usanç vermez. Aynı şekilde Kuran Ayetlerinin de tekrarı, usanç vermez. Hele hele Rahman Suresinde geçen bu Ayetler, insanın aklını başına alması için çok faydalı bir ikazdır.

İşte, Kuran'da tekrarlanan hususlarda birçok nedenle önemlidir. Korona virüsü, insanın solunum organlarını tahrip etmektedir. Bu hastalığa karşı oksijen cihazları en büyük ihtiyaç olup şu sıralarda üretimi için çaba sarf edilmektedir. İşte “Allahü Ekber”, “Elhamdülillah” ve Sübhanallah gibi kelimelere de ruhumuz ihtiyaç duymaktadır. Çünkü ruhumuz bu kelimeleri zikrettikçe nefes alıp zorluklara ve musibetlere karşı dayanabilir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN