Röportaj
Giriş Tarihi : 29-09-2019 11:07   Güncelleme : 29-09-2019 11:07

Batı Trakya’ya Destek, Kesintisiz Devam Etmeli

Hatırlanılacağı üzere, çok kısa zaman önce, Kosova Büyükelçisi Çağrı Sakar eşliğinde, Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli’yi ziyaret eden Prizren Başkonsolosu Serdar Özaydın, Türkiye’nin Kosova’yı tüm alanlarda desteklemeye devam edeceğini kaydetmişti.

Batı Trakya’ya Destek, Kesintisiz Devam Etmeli

Pacolli de iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine ve mükemmelliğine değinmişti.

Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı Kurulu Üyesi Selçuk Kurtsatar, yalnızca Kosova’ya değil, Batı Trakya’da tüm Balkan Türkleri’ne Türkiye’nin destekte bulunmasına ilişkin çağrıda bulundu.

Öyle ki; Türk izlerinin Balkanlar’da silinmemesi için, her türlü desteğin ve iletişimin devam etmesini diledi.

Başkanım; Sayın Selçuk Kurtsatar, Türkiye, Kosova’ya ne yönde destekte bulunmaktadır?

KURTSATAR: Başta ekonomik kalkınma olmak üzere, Türkiye, Kosova’yı tüm alanlarda desteklemektedir.

Pacolli, Türk heyetle görüşmesinde, neyi ifade etmiştir?

KURTSATAR: Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli, başta özgürlüğü ve bağımsızlığı olmak üzere, Türkiye’nin her alanda, Kosova’ya destek verdiğini ifade etmiştir.

Bu destek, yeterli midir?

KURTSATAR: Türk heyetle, Pacolli’ni arasındaki görüşme neticesinde, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin gelecekte de devam etmesi yönünde mutabık kalınmıştır. Ne var ki; böylesine bir destek, sadece Kosova’ya değil, Balkanlar’daki tüm Türk ve Müslüman ahaliye yönelik olmalıdır. Keza, Balkanlar, 6 ila 7 yüzyıl boyunca, Türk yurdu olarak kalmıştır ve bu izler, hala devam etmektedir.

Bu yönde, ne yapılmalıdır?

KURTSATAR: Bu izlerin silinmemesi; Balkanlar’da, Osmanlı mimarisi eserlerin ve Türk milletinin varlığının yok olmaması için, her türlü destek ve irtibat devam etmelidir. Türk izleri, Balkanlar’dan silinmemelidir.

adminadmin