Güncel
Giriş Tarihi : 04-08-2015 14:00   Güncelleme : 04-08-2015 14:00

Bayburt Belediyesinden “pazar yeri “anketi

BAYBURT (AA) - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, pazar esnafına ve vatandaşlara “Kapalı Halk Pazarı’nı nereye yapalım?” diye sorarak pazar yerini belirleyeceklerini söyledi

Bayburt Belediyesinden “pazar yeri “anketi

BAYBURT (AA) - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, pazar esnafına ve vatandaşlara “Kapalı Halk Pazarı’nı nereye yapalım?” diye sorarak pazar yerini belirleyeceklerini söyledi.

Memiş, Bayburt’ta yıllardır sorun oluşturan Halk Pazarı yeri sıkıntısının giderilmesi ve herkesin ihtiyacına cevap verecek bir çözüm için pazar esnafı ve alış veriş yapan vatandaşlarla konuşarak anket çalışması gerçekleştirdi.

Pazar esnafını tek tek gezerek, “Kapalı Halk Pazarı’nı Nereye Yapalım?” sorusunu yönelten Belediye Başkanı Memiş, aldığı cevapları bir bir not ettirdi.

Sorunların birinci elden çözümü için vatandaşla birebir ve yüz yüze iletişime geçmenin çok önemli olduğunu belirten Memiş, şunları kaydetti:

“Bayburt’umuz derin bir tarihe sahip olduğu kadar derin bir şehir kültürüne sahiptir. Bu durum doğal olarak şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerini de yüksek tutmakta. Biz de Bayburt Belediyesi olarak vatandaşımızın beklentilerini karşılamak ve hayal edilen, kadim şehir kültürü ile modern şehir yapısının buluştuğu Bayburt’u oluşturmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tabi bunu hemşehrilerimiz ile beraber gerçekleşebileceğinin farkındayız ve sık sık halkımızla şimdi yaptığımız gibi fikir alış verişinde bulunuyoruz.”

En çok şikayet aldıkları konulardan birisinin de pazar yeri olduğuna işaret eden Memiş, "Yer sıkıntısı yüzünden birçok kez yer değiştiren Halk Pazarı’nı bundan böyle sabit kalacak ve kapalı olacak şekilde çözerek hem pazar esnafımızın hem de alış veriş yapan vatandaşımızın rahat etmesini inşallah sağlayacağız. Bugün burada pazar esnafımız ile yüz yüze yaptığımız görüşmeyle çok faydalı bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum.  Bize yeni pazar yerinin nerede ve ne tip özelliklere sahip olması gerektiği konusunda çok faydalı fikirler beyan ettiler. İnşallah bu fikir ve önerilerden yola çıkarak bu sorunumuzu da kısa bir zamanda çözeceğiz" diye konuştu.

adminadmin