Güncel
Giriş Tarihi : 06-04-2017 12:07   Güncelleme : 06-04-2017 12:07

Baykal'dan Skandal Sözler

Referanduma sayılı günler kala 'hayır' cephesindeki CHP'den art arda düşmanca açıklamalar geliyor.

Baykal'dan Skandal Sözler

Hüsnü Bozkurt’un "evet çıkarsa hepinizi denize dökeriz” tehditlerinin ardından Deniz Baykal da "Hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz” ifadelerini kullandı.

Her fırsatta toplumu ayrıştıran ve kutuplaştıran ifadelerde bulunan CHP, referandum yaklaştıkça ipin ucunu kaçırdı. Defalarca halkı küçümseyen ve Türk milletine hakaret etmekten çekinmeyen CHP, şimdi de millete düşman muamelesi yapmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her platformdaki yalan yanlış açıklamaları son günlerde etkisini iyice arttırdı. Genel Başkanlarının bu tutumuna milletvekilleri de kayıtsız kalmadı ve CHP’deki “evet” düşmanlığının 'denize dökme' seviyesine kadar indiğini gösterdi.  

“Hayır” Çıkarsa Düşmanı Denize Dökmüş Gibi Sevineceğiz Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un ardından, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal da “evet” diyecek vatandaşları düşman ilan etti. Deniz Baykal, İstanbul'da katıldığı referandum toplantısında "Halk oylamasında 'hayır' çıkarsa, İzmir'de düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" diyerek skandal ifadelerde bulundu.  

“Evet” Diyenleri Yunan Askeriyle Bir Tutuyor 16 Nisan'da sandıktan 'hayır' sonucu çıkarsa nasıl bir ruh halinde olacaklarını ele veren Baykal; "evet" oyu verecek vatandaşları, 1922'de İzmir'de denize döktüğümüz Yunan askerlerine benzetti. Baykal "Cumhuriyetimizi o gün ilan etmişiz gibi. Hatta 9 Eylül 1922'de İzmir'de düşmanı denize döküp, kadınlarımızın kırmızı bezler üzerine ay ve yıldız çizerek diktikleri o sevimli bayrağımızı askerlerimizin vilayet konağının çatısına kadar heyecanla çıkıp diktikleri anda nasıl yüreğimiz kabarıyor, gözlerimiz doluyorsa o duygularla vatanı o gün kurtarmışız gibi... O sevinci yaşayacağız.” diyerek “evet” diyenleri apaçık düşman ilan etme hadsizliğinde bulundu.

 

adminadmin