Güncel
Giriş Tarihi : 24-03-2017 14:46   Güncelleme : 24-03-2017 14:46

BBP Genel Başkanı Destici: İstiklal ve istikbal için ‘evet’ dedik

BBP Genel Başkanı Destici, yeni Anayasaya ilişkin 5 kırmızı çigilerinin bulunduğunu, AK Parti ve MHP’nin millete sunduğu teklifte de bu çizgilerin korunduğunu dile getirirken, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin devletin bekasını koruyacağını belirtti.

BBP Genel Başkanı Destici: İstiklal ve istikbal için ‘evet’ dedik

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara’da düzenlediği basın toplantısında 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Destici parti olarak yeni anayasaya ilişkin 5 taleplerinin olduğunu, bunların, üniter yapının korunması, Türk kimliğinin ve Türkçe’nin muhafazası, temel haklar ve inanç hürriyetinin teminat altına alınması, darbe hukukunun ve yasalarının ortadan kaldırılması ile kuvvetler ayrılığının güçlendirilmesi olduğunu vurguladı. Destici, öne sürdükleri taleplerin 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylamasında teklif edilen 18 maddede büyük ölçüde karşılandığını gördükleri için ‘evet’ oyu kullanacaklarını belirtti.

“YILLARDIR BU SİSTEMİ SAVUNDUK”

Yıllardır yürütmenin meclis dışından olması gerektiğini savunmuş bir hareket olduklarını kaydeden Destici, “Şimdi bu teklifle savunduğumuz unsurlar yerine getiriliyor ve diğer maddeler de bizim taleplerimizi büyük ölçüde karşılıyor. Siyasi partiler yasası ve seçim kanunu gibi derhal düzenlenmeye ihtiyaç duyulan maddeler var. Sandıktan evet çıkması halinde bu taleplerimizin de karşılanacağına inanıyoruz ve takipçisi olacağız. Biz Büyük Birlik Partisi olarak, devletin bekası, ülkenin birliği ve milletin istiklal ve istikbali için ‘Evet’ dedik ve demeye devam edeceğiz.” diye konuştu

Hasan Taşkın / Diriliş Postası

 

 

adminadmin