Türkiye
Giriş Tarihi : 27-07-2020 12:53   Güncelleme : 27-07-2020 12:53

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Yunanistan’ı uyardı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bir dönem BBP genel başkan yardımcılığı yapmış ve MKYK’da görev almış Mehmet Karabacak’ın kızının düğünü için Samsun’a geldi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Yunanistan’ı uyardı

Destici Samsun’da bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 

86 YILLIK AYIP ORTADAN KALKTI

Konuşmasına Ayasofya Camisinin açılmasıyla 86 yıl sonra bir ayıbın ortadan kalktığını dile getirerek başlayan BBP Genel Başkanı Destici, İstanbul Sözleşmesi’nin evlilikleri hafiflettiğini, evlilik dışı ilişkileri normal göstererek özendirdiğini, boşanmaların ve nikah dışı ve evlilik dışı ilişkileri artırdığını kaydederek “İstanbul sözleşmesini bir an önce yırtıp atmak lazımdı” dedi.

Kadına şiddet hakkında da konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kadına şiddet sorununu batı kültürünü esas alan, cinsiyetsizliği savunan, inancımızı ve kültürümüzü, ahlakımızı yok sayan uluslararası sözleşmelerle değil kendi öz değerlerimizle ve kendi düşüncemizle kendi kültürümüzle kendi felsefemizle çözebiliriz. Kadına şiddeti önlemek için bizim Avrupa’nın İstanbul Sözleşmesi’ne ihtiyacımız yoktur. Çünkü İslam kadını baş tacı yapmıştır” diye konuştu.

 

YUNANİSTAN’I BURADAN UYARIYORUM

Yunanistan’ın Türkiye’nin iç meselesi olan ve bağımsızlığının sembolü olan Ayasofya’nın Cami olarak açılmasına gösterdiği tepkiye de değinen Destici, “Yunanistan’ı uyarıyorum. Herkes fikrini, düşüncesini, hem Türkiye içinde hem dışarıda söyleyebilir. Bunu yaparken Türkiye'ye, Türklere, Müslümanlara hakaret etmeyecek, aşağılamayacak, tehdit etmeyecek. Küstahça tavırlar sergilemeyecek. Türk bayrağını yakma edepsizliğine, cüretine hiç kimse kalkışmayacak. Unutmasınlar o topraklarda Türk bayrağı dalgalanıyordu. Yarın yine dalgalanabilir” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN