Gündem
Giriş Tarihi : 27-07-2016 11:26   Güncelleme : 27-07-2016 11:26

BBP MKYK darbe girişimi sonrasında Sonuç Bildirgesi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında olağanüstü toplandı.

BBP MKYK  darbe girişimi sonrasında Sonuç Bildirgesi

Toplantının sonuç bildirgesinde, OHAL konusunda hükümete destek olunması kararı alınırken, askerin iç denetim işleminin Genelkurmayın yetkisinden alınarak Başbakanlıkta ihdas edilecek yeni ve modern bir birimin idaresine verilmesi önerisi getirildi.

BBP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı öncesinde konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkilerini aktardı.

Darbe girişiminde bulunanlardan meclisi bombalayan, sivilleri, polisleri, askerleri şehit edenlerin idam cezasına çarptırılmalarını talep eden Destici, darbe girişiminin ve yoğun saldırıların olduğu gece caddelerde olduklarını, saldırıya uğrarken Meclise gittiklerini ve oradaki polislere, milletvekillerine "geçmiş olsun" dileklerinde bulunduklarını belirtti.

Destici, şahsına ve partisine, "Fetullahçı" yaftası vurulmaya çalışıldığına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"Kimmiş bu Fetullahçılar söylesinler biz de öğrenelim ve gereğini yapalım. Herkes önce kendisi aynaya baksın ve kendi kapısının önünü, içini temizlesin. Açıkça söylüyorum. Alçakça, namussuzca, kahpece ve şerefsizce yapılan bir iftiradır. Bu iftira Büyük Birlik Partisi üzerinde tutmaz. Biz bugüne kadar neye inanmışsak onu söyledik ve onu yaptık. Hep doğruların yanında, yanlışların karşısında durduk. Şehit liderimiz Muhsin Başkanımızın dediği gibi biz de hata yapmış olabiliriz. Ama neye inanmışsak onu yaptık."

Destici'nin açıklamasının ardından yapılan MKYK toplantısında kabul edilen bildirgede, şu görüşlere yer verildi:

"Acilen yaralar sarılmalı ve toplumsal bütünlüğümüzü güçlendirecek her türlü girişime destek verilmelidir. Toplumun fay hatlarının kaşınmasına, ekonomik kriz kışkırtmalarına karşı uyanık olmak zorundayız. Suriye, PYD, PKK ve IŞİD gibi tehditlere karşı açık önlemler alınmalı, FETÖ / PDY ile birlikte bu tehdit ve terör örgütlerine yönelik de OHAL kapsamında önlemler alınmalı bu konuda hükümete destek olunmalıdır."

Hükümete ve meclise çağrıda bulunulan sonuç bildirgesinde, şunlar kaydedildi:

"Bir daha 15 Temmuzlar, 28 Şubatlar, 12 Eylüller vb. yaşanmasını istemiyorsak şunlar acilen yapılmalıdır. Jandarma derhal lağvedilip Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı 'Kır Polisi Daire Başkanlığı' oluşturulmalıdır. Genelkurmay Başkanlığı derhal Milli Savunma Bakanlığına bağlanmalıdır. Askeri atama, terfiler YAŞ mevzusu olmaktan çıkarılmalı, seçilmiş iradenin yetki ve sorumluluğuna verilmelidir. Askerin iç denetim işlemi Genelkurmayın yetkisinden alınarak Başbakanlıkta ihdas edilecek yeni ve modern bir birimin idaresine verilmelidir. Böylece silahlı kuvvetler sivil iradeden habersiz olma hüviyetinden çıkarılarak siyasi otoritenin her biriminden bilgi aldığı, kontrolünde olduğu tam bir millet ordusuna dönüştürülmelidir. "

adminadmin