Sağlık
Giriş Tarihi : 24-12-2019 10:12   Güncelleme : 24-12-2019 10:12

​Bel, bacak ve kalçaya vuran ağrılara dikkat!

Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Naki Keleş, Bel, bacak ve kalçaya vuran ağrıların altında yatan nedenleri araştırılmasının, erken tanı ve tedavi süreci açısından çok önemli olduğunu söyledi.

​Bel, bacak ve kalçaya vuran ağrılara dikkat!

İnsanların hayatları boyunca mutlaka bel, bacak ya da kalça gibi bölgelerinde ağrılar çektiğini belirten Büyük Anadolu Hastaneleri doktorlarından Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Naki Keleş, "Özellikle toplumda her beli ağrıyan hastalarımız hemen bunu bel fıtığı şeklinde yorumlanmakta ve öncelikle olarak alternatif yöntemlere başvurmaktadır. Alternatif yöntem dediğimiz bazen haberlere de yansıyor bu durum, fırıncı, kaportacı gibi bazı insanların bel fıtığını tedavi ediyoruz diye bazı aletlerle kişilere uyguladıkları tıp dışı yöntemleri görüyoruz. Bunları biz asla tasvip etmiyoruz. Çünkü bel ve bacağa vuran ağrıları öncelikle Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı başvurup bu ağrı şikayetinin kaynağının araştırılması gerekmektedir. Omurga kayması mı?, omurilik daralması mı? Omurga tümörü mü ya da bunun gibi değişik hastalıklardan mı kaynaklandığını bulmak gerekmektedir.

DOKTORUNUZA BAŞVURMADAN İLAÇ KULLANMAYIN
Hastalar bel ağrısını çok önemsemeden ağrı kesici, adale gevşeticilerle bunu geçiştirmeye çalışıyorlar, geçmediğinde belini çektiriyorlar, masaj şeklinde ovma hareketleri yaptırıyorlar.
Bu şekilde hastalığın altında yatan nedeni araştırılmadan bir nevi kendilerine zarar veriyorlar. O anda rahatladıklarını hissetseler de bu özellikle çekme masaj yaparken kas eklemi dediğimiz yapılara veya bir daha da ilerlemesine sebep olmaktır. Bel ağrısı olan hastalar özellikle kalçasına vuruyorsa bunu önemsemeli ve acil olarak bir uzman doktora görünmelidir.
Geç kalındığında bu hastalık ilerliyor ve tanısı geciktiği zaman tedavisi zor bir hale geliyor" diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin