Sağlık
Giriş Tarihi : 12-11-2018 09:49   Güncelleme : 12-11-2018 09:49

Bel fıtığı nedir, Nasıl tedavi edilir?

Büyük Anadolu Hastaneleri Samsun Tam Endoskopik yöntem ile yapılan bel fıtığı ameliyatı hakkında bilgilendiriyor.

Bel fıtığı nedir, Nasıl tedavi edilir?

Büyük Anadolu Hastanesi Samsun Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş bel fıtığı nedir ve bel fıtığı tedavi yöntemi hakkında bilgiler verdi.

Büyük Anadolu Hastanesi Samsun Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, "Günlük yaptığımız işlerden veya ağır eşyalar kaldırırken belimizde ciddi sağlık sorunları oluşturabiliriz. Geçer diye beklediğimiz ya da doktor kontrolü dışında yapılan tedavi yöntemleri hastanın günlük yaşantısını olumsuz etkilemekte hatta daha da büyük hasarlara yol açmaktadır." diye konuştu.

Bel Fıtığı Nedir?

Büyük Anadolu Hastanesi Samsun Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, "Bel fıtığı Bel fıtığı, omurgalar arasındaki kıkırdağın aşırı zorlama nedeniyle yerinden kayarak omurilik kanalı içine doğru girmesi, bacaklara gelen sinirlere ve omuriliğe baskı yapması sonucu oluşan bir hastalıktır. Hangi omurga kemikleri arasında oluşmuşsa bel fıtığı o bölgenin adıyla anılır. Bel ağrısı, Bacak ve ayak ağrısı, bu ağrıların gece artması, bacak veya ayakta uyuşukluk, karıncalanma hissi, bacak veya ayakta güçsüzlük, tek veya her iki bacakta refleks kaybı, gülerken, öksürürken ve hapşırırken ağrının kötüleşmesi, yürüme ve oturmada zorlanma, fıtık ilerlemişse idrarı veya büyük tuvaleti tutmakta (nadiren) zorlanma, fıtık ilerlemişse dengesizlik, yürüyememe, hemen yorulma gibi belirtiler gösterir. Hastanın ayaklarında sinir hasarı yoksa önce medikal tedavi öneriyoruz. Ağrı kesici, adale gevşetici ilaçlar iki ya da üç günü geçmeyen yatak istirahati ve fizik tedavi öneriyoruz. Bel fıtığı hastalarına gün içerisinde hareketlerinin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendiriyoruz. Egzersizi özellikle yürümeyi öneriyoruz. Cerrahi olmayan bu seçeneklerde bel fıtığını hafifletilebilmektedir.   

Tam Endoskopik bel fıtığı tedavi yöntemi

Tam Endoskopik bel fıtığı ameliyatı hasta konforu yüksek bir operasyondur. Endoskopik bel fıtığı merkezimizde gerçekleştirilen operasyonlarda hastalar günübirlik yatış yapılmaktadır. Ameliyattan sonra aynı gün veya ertesi gün eve gidebilir. Kısa bir süre içerisinde de iş hayatına dönebilmektedir. Cerrahi sonrası ağrının diğer bel fıtığı ameliyatlarına göre oranla daha az olması endoskopik diskektomiyi başarılı kılmıştır." diyerek sözlerine son verdi.

adminadmin