Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-10-2019 12:09   Güncelleme : 25-10-2019 12:09

Belediye Başkanları Birliği Genel Muhasibi Süleyman Kaldırım:Başkanlarımızın özlük haklarının takipçisiyiz!

Belediye Başkanları Birliği Genel Muhasibi Süleyman Kaldırım, Samsun Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’ü makamında ziyaret etti.

Belediye Başkanları Birliği Genel Muhasibi Süleyman Kaldırım:Başkanlarımızın özlük haklarının takipçisiyiz!

Ziyarette Belediye Başkanlar Birliği’nin faaliyetleri hakkında Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’e bilgi veren Kaldırım, Ocak ayında Meclis’e gelecek olan Yerel Yönetimler Yasa Taslağının oluşum aşamasında Belediye Başkanlar Birliği olarak katkı sağladıklarını kaydederek, “Belediye Başkanlığı kamu hizmetleri içinde en ulvi makamlardan biridir. Halk tarafından seçilmiş idareci olarak belediye başkanı diğer idarecilerin aksine bazen kamu idarecisi, bazen sivil toplum kuruluşu başkanı, bazen siyasetçi rolünü üstlenmek zorunda kalmaktadır.

Mesailerinin büyük bir bölümünü kendisine verilen resmi görevlerinin dışında toplumun huzuru ve refahı şehirlerin daha müreffeh yaşanabilir bir alana dönüşmesi yönünde harcarlar.

Belediye başkanları bütün çalışmalarını yasalarla belirlenmiş görev ve yükümlülüklere göre yaparlar. Belediye Başkanlarına dayanışma ve istişare imkânı oluşturmak için Belediye Başkanları Birliği’ni kurarak onlara her türlü hizmeti gönüllülük esasına göre vermeyi hedef edindik” diye konuştu.

Belediye Başkanlarının görev tamamlandığın da bazı sıkıntılarla karşı karşıya geldiklerine de dikkat çeken Beledi Başkanları Birliği Genel Muhasibi Süleyman Kaldırım, bunların en başında emeklilik ve özlük hakları geldiğine vurgu yaparak, “Belediye başkanlarının emeklilik hakları 1580 sayılı Belediye Kanununa 1963 yılında 307 sayılı Kanunla düzenlendiğini ve bunda da önemli eksiklerin olduğunu ve yeni yasa taslağıyla bu aksakların önemli ölçüde giderildiğini belirtti.

Beledi Başkanları Birliği Genel Muhasibi Süleyman Kaldırım’ın Ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül Belediye Başkanları Birliği’nin çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, Belediye Başkanları Birliği formunu doldurarak üyelik işlemlerini tamamladı.

adminadmin