Gündem
Giriş Tarihi : 09-04-2014 12:49   Güncelleme : 09-04-2014 12:49

BELEDİYEDEKİ YOLSUZLUK DAVASINDA CEZA YAĞDI!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'ndaki 950 bin liralık yolsuzluk olayıyla ilgili tutuklanan 3 kişiye ceza yağarken, tutuksuz yargılanan 3 kişi ise beraat etti.

BELEDİYEDEKİ YOLSUZLUK DAVASINDA CEZA YAĞDI!
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından avukatlar aracılığıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na Makina İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nda evrakta sahtecilik ve yolsuzluk olayıyla ilgili şikayette bulunulması üzerine soruşturma başlatılmış, 950 bin liralık vurgun olayı ortaya çıkmıştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Makina İkmal ve Bakım Onarım Daire Başkanlığı İkmal Şube Müdürlüğü ambarında hizmet alımı ihalesinde görevli personel Mehmet T. (35) ve ürün alınmış gibi gösterilen firmanın sahibi Mustafa G. (33) ile Hüseyin H. (53) tutuklanmıştı. Tutuklu sanıklardan Mehmet T., Mustafa G. Ve Hüseyin H. ile tutuksuz bulunan Ömer H. (35), Fahri H. (45) ve Ahmet C.Y. (29) hakkında "resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık" suçlarından Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen dava öncesi cezaevinden adliyeye getirilen tutuklu sanık Hüseyin H., jandarma nezarethanesinde fenalık geçirdi. Dana önce de cezaevinde 2 kez kalp krizi geçirdiği öğrenilen Hüseyin H.'ye 112 Ambulans Servisi ekipleri müdahale etti. Hüseyin H., daha sonra duruşma salonuna getirildi.

Mahkeme başkanının "Davayı erteleyebiliriz. İfade verebilir misin? Bu şekilde davaya devam edemem" sözleri üzerine Hüseyin H. iyi olduğunu belirterek, davanın bugün sonuçlanmasını istedi. Hüseyin H. daha önceki verdiği ifadelerini tekrarladığını belirterek, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyip beraatını ve tahliyesini talep etti.Mehmet T. ise son savunmasında verdiği ifadede, "Yapmamam gereken bir hatayı yaptım. Ailemin ve toplumun yüzüne bakamıyorum. Ailemden ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden özür diliyorum. Aldığım paranın durumum yüzünden hepsini ödeyemiyorum ancak bir kısmını geri ödemek istiyorum. Pişmanım. Mahkeme tarafından bana bir şans daha verilmesini talep ediyorum" dedi.

Mustafa G. de, "19 aydır tutukluyum. Malı teslim edip paramı aldım. Benim bir suçum yok. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti toplanan deliller doğrultusunda Mehmet T.'yi "resmi evrakta sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplam 11 yıl 8 ay hapis, 1 milyon 983 lira da adli para cezasına çarptırırken, aynı suçlardan Mustafa G. ve Hüseyin H.'yi ise 10'ar yıl hapis, 1 milyon 150 biner lira da adli para cezasına çarptırdı.

Tutuklu Mehmet T., Hüseyin H. ve Mustafa G.'nin kararla birlikte tahliyelerine kara verilirken, tutuksuz yargılanan Ömer H., Fahri H. ve Ahmet C.Y. 'nin ise beraatlarına karar verildi.
adminadmin