Ekonomi
Giriş Tarihi : 16-11-2019 09:26   Güncelleme : 16-11-2019 09:26

Belediyeler Ve Üniversiteler Yenilenebilir enerji desteği için başvurabilecek!

Belediye ve üniversiteler AB tarafından finanse edilen proje kapsamında yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine teknik destek hizmeti almak üzere bugünden itibaren başvuru yapabilecekler.

Belediyeler Ve Üniversiteler Yenilenebilir enerji desteği için başvurabilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü, AB tarafından finanse edilen Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) için başvuruların 15 Kasım 2019 tarihi itibariyle başlayacağını bildirdi.

Açıklamada Enerji Bakanlığı’nın faydalanıcısı olduğu projenin 07/03/2019 tarihinde başladığı ve 30 ay süreceği belirtilerek, başvuruların www.yevdes.org sitesi üzerinden 2 Aralık 2019 tarihine kadar alınacağı kaydedildi. 

PROJENİN KAPSAMI

YEVDES Projesi, Belediye ve Üniversitelere yönelik olarak, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında düzenlenecek eğitimleri, uluslararası çalışma ziyaretlerini ve bu alanlarda geliştirilen projelere ilişkin teknik danışmanlık hizmetlerini kapsıyor.

Proje ile 800 kişiye yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında eğitim verilmesi, 80 adet yenilenebilir enerji fizibilite çalışması ve 80 adet enerji verimliliği etüdü yapılması, 20 adet projeye mühendislik desteği sağlanması ve Ar-Ge projelerine destek sağlanması hedefleniyor.

160 PROJE DESTEKLENECEK

YEVDES Projesi kapsamında, belediye ve üniversiteler, her alanda en fazla 1 adet olmak üzere, toplam en fazla 2 proje için destek talep edebilecek. Proje kapsamında, belediye ve üniversiteler tarafından yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanlarında geliştirilen 160 projeye teknik danışmanlık hizmeti sağlanacak. YEVDES Projesinin hedef kitlesini, nüfusu 50.000 ile 4.000.000 arasında kalan tüm belediyeler ile üniversiteler (meslek liseleri, teknik yüksekokullar, enstitüler, araştırma merkezleri de dâhil olmak üzere) oluşturuyor. Kaynak: Belediye ve üniversiteler yenilenebilir desteği için başvurabilecek.

Enerji Günlüğü

adminadmin