Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 16-01-2018 12:51   Güncelleme : 16-01-2018 12:51

Belirsizlik Dağılıyor

Günlerdir Samsunspor’un ve dolayısı ile Samsun’un üzerine tabiri caizse karabulut gibi çöken belirsizlik ve endişe yerini yeni umutlara bıraktı.

 Belirsizlik Dağılıyor

Sağolsun Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak örnek bir mücadele verip adeta Samsunspor’u dibi görünmeyen sonsuzluk çukurundan çıkardı.

Salı günü belediye başkanlarının katkı vereceği ve transfer tahtasının da açılacağı söyleniyor.

 Şayet böyle olur takıma takviye de yapılabilirse play-off bile hedeflenebilir.

 Ama benim Engin İpekoğlu hoca ile ilgili endişelerim var. Bana göre bu ligin ilk ikisinde olabilecek bir kadroyu, iyi yönetemeyip sürekli şikayette bulunan hocadan takıma fayda gelip gelmeyeceği yönünde endişe ve tereddütlerim var.

Taraftar yeniden umutlandı, taraftarın takıma sahip çıkma girişimlerinin başarılı olması herkesten çok taraftarı sevindirdi.

Bitmiş bir kulübü, tepetaklak olmak üzere iken valinin de yardımı ve öncülüğü ile tekrar ayağa kaldırmak ancak Samsunspor taraftarına yakışırdı.

 İlk giden futbolcular neyse ama Halil İbrahim Pekşen’in gidişi beni hem şaşırttı hem de üzdü.  Tabii ki herkes geleceğini düşünmek zorunda ama görüldüğü üzere kimsenin kimsede parası kalmıyor hatta Bahia diye bir adam var kaç senedir öde öde bitmedi en son ondan tamamen kurtulduk dendiğinde bizde borcun bittiğini düşünmüştük ama yine gazetelerde Bahia ile uzlaşmaya çalışıyoruz diye haberler çıkıyor.

Samsunspor köklü bir kulüp, Samsunspor futbol kültürü olan bir kulüp ama öyle oluşu iyi yönetilmez ise ayakta durabileceği anlamına gelmiyor.

Ne köklü kulüpler nerelerde mücadele ediyor hepimiz biliyoruz onun için kulübün layıkı ile yönetilmesi gerekiyor. Umarız kulübü layıkıyla yönetecek bir yönetim, kongrede oluşacaktır.

Yeni bir yönetimin olacağını ümid ediyorum ama olmadı genel kurulda üyelik ile ilgili madde değiştirilerek Mehmet Ali Çınar hocanın başkanlık yolu açılabilir diye düşünüyorum.

İnşallah güzel günler gelecek, İnşallah Süper Lig’e çıkacağız çünkü Süper Lig’e çıkış tek kurtuluş olarak görünüyor.

Eski Samsunspor gol kralı Tanju Çolak valiye bir proje sunduğunu ve valinin de bunu beğendiğini söyledi. Proje benden uygulayıp uygulamamak yöneticilerin sorunu diye adreste gösterdi. Anlaşılan Samsun’u yönetenlerin biraz sorumluluk alması gerekecek.

Bahsedildiği gibi aylık üçyüz, dörtyüz bin TL sabit gelir elde edilebilirse çok iyi olur. Hiç olmaz ise futbolcular ile çalışanların maaşları düzenli ödenebilir.

Adnan Öz

adminadmin