Samsun Haber
Giriş Tarihi : 29-07-2020 13:15   Güncelleme : 29-07-2020 13:18

BEM BİR SEN Samsun İl Başkanı Gayretli Dik Duruşumuzun, Kararlı Tavrımızın, Birlik ve Beraberlik İçerisinde Verdiğimiz Mücadelenin Zaferi!

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

BEM BİR SEN Samsun İl Başkanı Gayretli Dik Duruşumuzun, Kararlı Tavrımızın, Birlik ve Beraberlik İçerisinde Verdiğimiz Mücadelenin Zaferi!

Bem Bir Sen Samsun İl Başkanı Savaş Gayretli’nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağladı.

 

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Bem Bir Sen Samsun İl Başkanı Savaş Gayretli Bem-Bir-Sen’in , 2020 yılı yetki tespit sürecini, 58.867 üye sayısı ile 15’inci kez açık ara farkla birinci olarak tamamladığını ifade ederek; “ 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin ardından el değiştiren belediyelerde uygulanan baskı, sürgün ve tehditlere rağmen Bem-Bir-Sen, 2020 yılı yetki tespit sürecini, 58.867 üye sayısı ile 15’inci kez açık ara farkla birinci olarak tamamladı. Bu durum Türkiye genelinde aynı olduğu gibi Samsun’da da değişmedi.  Covıd-19 nedeniyle bu sene Temmuz ayına ertelenen yetki tespit toplantısı sonucunda Bem-Bir-Sen, Yerel Yönetimler Hizmet Kolunda 2020 yılı yetki tespit sürecini, 58.867 üye sayısı ile en yakın sendikanın üye sayısının iki katından daha yüksek üye sayısı ile birinci olarak tamamladı. Bem Bir Sen Samsun Şubesi olarak 1207 üyemiz ile Samsun ve Karadeniz’de en güçlü sendikal sivil toplum örgütlerinden biriyiz.” Dedi.

 

Gayretli ; “Yerel yönetim çalışanlarının mali ve özlük haklarını geliştirmek, özgürlük alanlarını genişletmek amacıyla kurulduğumuz 1994 yılından bugüne yüzlerce kazanımımızın yanı sıra insani konularda duyarlı, kültürel değerlerimize bağlı, her türlü vesayet odağına karşı duran tarzımızla 14 yıldır olduğu gibi 15’inci yılımızda da Yerel Yönetim Hizmet Kolunda Bem-Bir-Sen olarak yetkili sendika olduk. El değiştiren belediyelerde siyasi partilerin yandaşı sendikalarca üyelerimize yönelik yapılan baskı, tehdit ve sürgünlerle yetkiyi alacağını zannedenler Bem-Bir-Sen’in dik duruşu, kararlı tavrı, birlik ve beraberlik içerisinde verdiği mücadele neticesinde yine hüsrana uğradı. Hizmet sendikacılığı yaklaşımından taviz vermeyen Bem-Bir-Sen 15’inci kez yerel yönetim hizmet kolunun yetkili sendikası oldu. Yerel Yönetim çalışanlarının haklarını savunan, hukukunu koruyan, yerel yönetimlerde politikalarının belirlenmesinde aktif rol oynayan, her türlü zulüm, haksızlık, baskı ve zorbalığa karşı mücadele eden, mazlumdan ve adaletten yana tavır koyan, ilkeli duruş kararlı yürüyüşümüzle Yerel Yönetim Çalışanlarımızdan gördüğümüz teveccüh, aldığımız destek hem gücümüzün hem de sorumluluğumuzun büyüklüğünün göstergesi olarak tespit tutanaklarına yansıdı. Bize güvenen ve bizimle olan üyelerimize teşekkür ediyorum” Dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN