Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-04-2020 18:22   Güncelleme : 17-04-2020 18:22

BEM BİR SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli Atakum Belediye Başkanı’na Soruyor

BEM BİR SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, yapmış olduğu basın açıklaması yaparak Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye memurlardan neden kesinti yapıldığını sordu.

BEM BİR SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli Atakum Belediye Başkanı’na Soruyor

MEMUR, MÜHENDİS VE İŞÇİLERİN MAAŞLARI NEREDE!

BEM BİR SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, Atakum Belediyesi’nde görev yapan, müdür, memur ve mühendislerin Mart ayı maaşlarından 1000 TL, Nisan ayında ise memur, müdür ve mühendislerle birlikte kadrolu işçilerin maaşlarından ise 2000’er TL kesinti yapıldığına dikkat çekerek Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveciye, “Memur Mühendis Ve İşçilerin Maaşları nereye gitti” diye sordu.

BEM BİR SEN Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, yapmış olduğu basın açıklamasında, “Belediye Kanunu 60. maddesinde belediyenin giderleri önceliklerine göre sıralanmıştır. Buna göre belediyenin öncelikli giderleri, belediye bina ve araçlarının bakım ve onarım giderleri iken ikinci sırada personel maaş ve ödemeleri gösterilmiştir. Ancak Atakum Belediyesi, 2 aydır personel maaşlarında yüzde 50’lere varan kesintiler yapmaktadır” diyerek şöyle devam etti;

 

DEVECİ’NİN YAPTIĞI HUKUKA AYKIRIDIR

“Belediler özel bir tüzel kişilik değil kamu kurumudur ve bu sorumlulukla hareket etmelidir.

Dolayısıyla nereye hangi önceliklerle ödeme yapılacağı Belediye Kanunu’nda düzenlenmiştir.

Buna göre belediyenin personel maaş ve ödemeleri dururken başka yerlere ödemeler yapması şüphesiz hukuka aykırıdır.

Mart ve Nisan aylarında, belediye bina ve araçları dışında yapılan tüm giderler hukuksuzdur.

“Hukuksuz bir işe imza atarsam istifa ederim” diyen Cemil Deveci, Mart ve Nisan Ayında nerelere ödemeler yapıldı da personel maaşlarının ödenmediğini açıklamak zorundadır.

Cemil Deveci, Mart ve Nisan Ayında yapılan ödemeleri halka açıklayıp hukuksuz bir ödeme yapmadığını ispat edecek midir? Yoksa verdiği sözün arkasında durup kendi personelinin maaşlarını dahi ödeyemediği için istifa mı edecektir”

Recep YAZGANRecep YAZGAN