Güncel
Giriş Tarihi : 26-03-2015 20:30   Güncelleme : 26-03-2015 20:30

"Bereket Ormanları Projesi"

DÜZCE/BOLU (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirilen "Bereket Ormanları Projesi" kapsamında Düzce ve Bolu'da orman oluşturulmaya başlandı

DÜZCE/BOLU (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirilen "Bereket Ormanları Projesi" kapsamında Düzce ve Bolu'da orman oluşturulmaya başlandı.

Muncurlu köyü mevkisinde düzenlenen törende konuşan Düzce Valisi Ali Fidan, kentin doğal güzellik yönünden zengin olduğunu belirtti.

Düzce'nin coğrafi açıdan çok şanslı bir kent olduğunu vurgulayan Fidan, "Doğa sevgisi küçük yaşlarda aşılanacak bir sevgidir. Çocuklarımıza doğayı, ormanı sevdirmek için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Zengin bir coğrafyada yaşıyoruz fakat bunu korumasını da bilmeliyiz. Bu proje sayesinde fidanlarımızı toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayım" dedi.

Daha sonra Vali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, diğer protokol üyeleri ile eşleri fidan dikti.

Törenin düzenlendiği alanda 300 çam fidanı toprakla buluşturuldu.

- Bolu

Bolu merkeze bağlı Yumrukaya köyünde düzenlenen etkinliğe, Bolu Valisi Aydın Baruş ile eşi Nagihan Baruş, Vali Yardımcıları Hakkı Loğoğlu ve Nurullah Ertaş, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, daire müdürleri, ildeki huzur evlerinde kalan yaşlılar, Yumrukaya köyü halkı ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Baruş'un eşi Nagihan Baruş "Gönül Elçileri" projesinin önemine değinerek "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde başlatılan ağaçlandırma çalışmasını Bolu ilimizde hayata geçirmenin mutlu başlangıcını yapıyoruz. Bu sorumluluk bilinciyle Bolu’da başlattığımız bu çalışmanın sizlerin de değerli katkılarıyla çok önemli mesafeler kat edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

"Diktiğimiz fidanlar yemyeşil ağaçlar olsun, ağaçlar mutluluğumuz olsun, mutluluğumuz daim olsun" diyen Baruş, şunları söyledi:

"Orman varlığımızı çoğaltma yönünde sarf edilen her çaba, bu toprakları kanlarıyla yoğurarak bize ebedi vatan kılan şehitlerimizin, gazilerimizin mirasına layıkıyla sahip çıkmanın da bir gereğidir. Toprağımıza diktiğimiz her bir fidan, toprağımızın bekçisi, suyumuzun koruyucusu, soluduğumuz havanın filtresi olacaktır. Bugün diktiğimiz her bir fidan çocuklarımızla birlikte büyüyecek, onlara yaşam kaynağı olacaktır."

Konuşmaların ardından oluşturulan "Bereket Ormanı"na 700 fidan dikildi. 

adminadmin