Güncel
Giriş Tarihi : 23-03-2017 10:05   Güncelleme : 23-03-2017 10:05

Beştepe'den YPG Cevabı: Dalarız!

​Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet Beştepe'deki bir kaynağının kendisine 'ABD YPG konusundaki sözünü yerine getirmezlerse Fırat’ın doğusu’na dalarız” dediğini yazdı.

Beştepe'den YPG Cevabı: Dalarız!

“ABD yönetiminin YPG konusunda Ankara'ya açıktan söz vermiş olması” diye yazan Acet yazısında Beştepe'den bir ‘kaynağının' kendisine “Bu sözü yerine getirmezlerse Fırat'ın doğusu'na dalarız” dediğini belirtti.

İşte yazının ilgili bölümü:

“Dinlediklerimin özetini şu şekilde yapabilirim:

‘Biz şu anda taktiksel davranıyoruz. ABD'ye ısrarlı bir şekilde 'Hadi verdiğin sözü tut' diyoruz. Ne yapacaklarını zaman gösterecek. Ancak YPG'nin fiili durumunu meşrulaştırmaya dönük hamleler gelirse, Kobani'ye, Telabyad'a girip bunu engelleyeceğiz.'

Ankara'daki karar alıcılardan bölgenin geleceğine dair başka dikkat çekici değerlendirmeler de aldık.

"PKK AĞIR HEZİMET YAŞIYOR"

Bunlardan biri şu:

PKK, Türkiye topraklarında başlattığı savaştan ağır bir hezimetle çıktı. Şehirlere kadar taşınan terör eylemleri, yürütülen kararlı mücadele sayesinde engellendi. Yani, Türkiye topraklarında yapılmak istenen ameliyat başarısız kaldı. Suriye'nin kuzeyindeki fiili durumun geldiği nokta da ortada. O halde yeni ne tür gelişmeler olabilir?

"YAKINDA BRİ TEKLİFLE KARŞILAŞABİLİRİZ..."

“Ankara'daki karar alıcılardan biri" diye söz ettiğim kaynağımızın ifadesiyle, yakında Washington'un şöyle bir teklifi ile karşılaşabiliriz:

‘ABD, PYD'nin Suriye'deki kazanımlarının korunması karşılığında PKK'nın Türkiye topraklarını bütünüyle terk etmesini önerebilir.'

Onlar önerebilir de, bizimkiler buna ne der, emin değilim.”

adminadmin