Güncel
Giriş Tarihi : 24-10-2015 23:10   Güncelleme : 24-10-2015 23:10

Beyoğlu’nda 46 Camide 14 Bin Kutu Aşure Dağıtıldı

Beyoğlu Belediyesi muharrem ayı dolayısı ile ilçedeki 46 camide 12 bin kutu aşure dağıttı

Beyoğlu’nda 46 Camide 14 Bin Kutu Aşure Dağıtıldı
Beyoğlu Belediyesi muharrem ayı dolayısı ile ilçedeki 46 camide 12 bin kutu aşure dağıttı.
Beyoğlu Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla ilçe sınırlarında yer alan 46 camide ve mahallelerin merkezi yerlerinde halka aşure dağıttı. Aşure dağıtımına Kadımehmet Camii’nde katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, muharrem ayının, ilahi bereket ve feyzin bollaştığı bir ay olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Mümin her nerede olursa olsun zalime karşı mazlumun yanında olan vicdanlı insandır. Bugün yeni Kerbelalar yaşamamak için birbirimizi anlamaya ihtiyaç var. 10 Muharrem Müslüman toplumlar için önemli bir gündür. İmam Hüseyin Efendimizin ve çoğu ehli beyitten olmak üzere 70 şehidimizin olduğu acılı bir günümüzdür. Bu vesile ile Kerbela şehitlerini ve diğer şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.”
EL ÖPÜP HAYIR DUASI ALDI
Camii önünde vatandaşlar ile birlikte ikram edilen aşureyi tadan Başkan Demircan, Kadımehmet mahallesinde vatandaşlar ile de bir süre sohbet etti. Doğup büyüdüğü, çocukluğunun geçtiği Kadımehmet mahallesinde yaşlı teyzeleri gören Demircan, yaşlıların ellerinden öpüp hayır duasını aldı. Sürekli halkın içinde olmasından dolayı vatandaşlar tarafından takdir edilip övgü alan Demircan, yağmura rağmen Kadımehmet mahallesinden yukarı Kulaksız yolu üzerinde bulunan esnafı ziyaret edip, yolda karşılaştığı vatandaşların hatırını sordu.
adminadmin