Güncel
Giriş Tarihi : 05-07-2018 10:30   Güncelleme : 05-07-2018 10:30

Bin yıl sürecek idealler ve Nizam-ı Âlem hedefi için 9 Temmuz’da Bismillah

​Eski sistemin hastalıklarının ayağına dolandığı Türkiye, 9 Temmuz Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni hedeflerine doğru nasipse yola çıkacak.

Bin yıl sürecek idealler ve Nizam-ı Âlem hedefi için 9 Temmuz’da Bismillah

Yeni sisteme geçiş ile bin yıl sürecek idealler ve Nizam-ı Âlem hedefi için yürüyüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin töreninin ardından başlayacak.

Jeopolitik konumu bakımından hasetlerinden çatlayan emperyalizmin sürekli müdahalelerine maruz kalan Türkiye, bunun yanı sıra, dış güçlerin maşası terör örgütleri, darbe, darbe girişimleri, muhtıralar gibi iç olaylarla sekteye uğratılmak istendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde asrın projeleriyle gelişmeye çalışan, dünyada mazlumların sesi ve İslam âleminin önderi Türkiye’nin ayağına, sürekli eski sistemin hastalıkları dolandı. 16 Nisan referandumu ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kabul eden Türkiye’de milli irade, 24 Haziran seçimleriyle de yeni sistemin geçişine onay verdi.

NASİPSE 9 TEMMUZ’DA

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle Türkiye, nasipse 9 Temmuz Pazartesi günü yeni bir milada geçiş yapacak. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kesin seçim sonuçlarını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü TBMM’de yemin edecek. Saat 16.30’da planlanan Erdoğan’ın yemin etmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş töreni düzenlenecek. Yine aynı gün, yeni kabinenin açıklanması da bekleniyor.

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, törene ilişkin bir açıklama yaptı. Programın, 9 Temmuz Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’ye gelişi ve saat 16.30’da Genel Kurul’da yemin etmesiyle başlayacağını belirten Kalın, “Aynı gün saat 18.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde çok sayıda yabancı devlet, hükümet, meclis ve heyet başkanlarıyla, ülkemizin tüm kesimlerini temsilen davet edilen hazirunun katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni yapılacak” dedi.

KABİNE DE AÇIKLANACAK

Aynı gece düzenlenecek bir basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna ilan edileceğini vurgulayan Kalın, yeni sistemin mimarisinin bu şekilde hayata geçirileceğini duyurdu.

Öte yandan, yeni sisteme geçişe ilişkin son Bakanlar Kurulu’nun aldığı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tescillendi.

Neşat Ergül Diriliş Postası

 

adminadmin