Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-01-2018 08:29   Güncelleme : 17-01-2018 08:29

Bir Bilenle Bilge Nesil Protokolü İmzalandı

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Genç Memur-Sen tarafından "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi tanıtım ve protokol imza töreni düzenlendi.

Bir Bilenle Bilge Nesil Protokolü İmzalandı

Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıda Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu projeyle ilgili sunum ve konuşma yaptı.

Güneysu “Amacımız etkili okuma bilinci geliştirmek. Biz buna okuduklarımızı salih amellere dönüştürebilme diyebiliriz. ”Bir Bilenle Bilge Nesil” projemizin ana unsurunu "bir bilen olarak" öğretmenlerimiz oluşturmaktadır. Samsunumuzda 150 bir bilen öğretmenimizle başladığımız projemizde 1500 öğrencimize ulaştık.   Misyonumuz okuyan araştıran, özgüveni, yüksek, sanata ve bilime ilgili, gelişime açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, ahlaklı, üretken bir gençlik yetiştirmektir. Gençlerimizin tarihi ve kültürel değerlerimizi benimseyerek yeteneklerini ortaya koyabilmelerine yardımcı olmak amacıyla çıktığımız bu yolculukta doğru okumayı, doğru anlamayı ve doğru anlamlandırmayı hedefliyoruz.” dedi

Güneysu” Liselerde, Aliya İzzetbegoviç, Gençlerle Baş başa, Malcolm x, Aşk Medeniyetine Yolculuk, Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler, Mehmet Akif İnan serisi ve Bu Ülke adlı kitapları; Ortaokullarımızda, öğrencilerimizin seviyelerine uygun, örnek şahsiyetlerin biyografilerini okumayı ve öğrencilerimizle beraber değerlendirmeyi hedefledik.   Biz öğretmenler olarak en belirgin aksesuarımızın kitaplarımız olmasına dikkat etmeliyiz. " En son hangi kitabı okudun" sorusuna kendi adımıza net cevaplar vermeliyiz. Ondan sonra da öğrencilerimize bu soruyu sorabilmeliyiz. Bu projemizle 150'yi aşkın adanmış öğretmenimizin bilgi ve tecrübelerini birbirleri ile paylaşmalarını, 1500'ü aşkın gencimizle doğru bilginin kaynağına doğru bilinçli bir yolculuk yapacağımıza inanıyorum. Projemize destek veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Esen’e, projemizin tanıtımına bizzat katılarak yanımızda olan Sayın Valimiz Osman Kaymak’a ve siz değerli öğretmen arkadaşlarıma katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, törende yaptığı konuşmada, iyi bir neslin yetişmesinin en büyük amaçları olduğunu söyledi. Kaymak, herkesin çocuğunun iyi birer doktor, mühendis ve öğretmen olmasını istediğini vurgulayarak, Allah'tan korkan, vatan millet duygusu yüksek, vatanını milletini seven şuurlu bir nesil yetiştirmek istediklerini ifade etti.

Okumanın bir erdem olduğunu ve topluma yayılması gerektiğini dile getiren Kaymak, şunları kaydetti: "Kitap okuma alışkanlığı edinmemiz çok önemli. Bu konudaki çalışmaları ve gayretleri çok takdir ediyoruz ve destekliyoruz. Kitap okuyalım ama neyi, nasıl okuyacağımızı bilmek de çok önemli. Okuduğumuz kitaplar gerçekten vatanını, milletini seven, bu yüce milletin bir ferdi olmaktan onur duyan birisi yapacak kitaplar olmalıdır. Sadece Türkiye'yi değil, aynı zamanda dünyayı kuşatarak barışı, sevgiyi getirecek bir gençlik yetiştirme konusunda sizlerin gayreti çok önemli. Mesleğini sadece maaş için değil de Allah rızası için yapan öğretmen arkadaşlarımı görmekten inanın çok mutlu oluyorum. İşini dert edinene Allah yardım ediyor ve başarılı oluyor. Onun sonuçları da görülüyor."

Kaymak, öğretmenliğin çok kutsal ve saygıdeğer bir meslek olduğunu vurgulayarak, "İyi insan yetiştirerek değerlerimizi yüksek tutalım. Bu iş gönül işi. Bu yönüyle yapılırsa inşallah yarınlarımız bugünden daha iyi olacaktır. Ülkemiz büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadelede ülkesini seven ve savunan gençlere ihtiyacımız var." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, Samsun Valisi Osman Kaymak ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen projeyle ilgili protokol imzaladı.

adminadmin