Eğitim
Giriş Tarihi : 22-09-2017 21:56   Güncelleme : 22-09-2017 21:56

Bir Özel Öğretmen Olmadan Matematik Öğrenmek Çok Zordur

Matematik sizin için de imkânsız görünen noktada mı? Kendi başınıza kat edemeyeceğiniz kadar uzak bir yolda mı?

Bir Özel Öğretmen Olmadan Matematik Öğrenmek Çok Zordur

Matematik sizin için de imkânsız görünen noktada mı? Kendi başınıza kat edemeyeceğiniz kadar uzak bir yolda mı? O halde yanınıza refakatçi almanız gerek. Tüm öğrenme sürecinde sizinle yürüyecek, bildiğiniz ve bilmediğinizi fark edep anlamanıza yardım edecek birine ihtiyacınız var demek. Böyle biri var mı sorusu aklınızda canlanmış olmalı. https://preply.com/tr/matematik-eğitimi/skype adresi sizinle matematik arasındaki buzları eritecek bir sistemdir. Öğrenmek istediğiniz her seviyeyi öğrenebilir, matematikte uzmanlaşma noktasına gelebilirsiniz. Profesyonel bir eğitime ihtiyacınız varsa en doğru adreslerden biridir.

preply.jpg

Matematik Nasıl Öğrenilir?

Matematik kimileri için beyinsel yatkınlık kimileri içinse işkence olarak görülür. Sizin yatkınlığınız matematik üzerineyse öğrenmeniz için yalnızca bir kez çalışmanız yeterli olacaktır. Yatkınlığınız yoksa üzerine daha fazla eğilmeniz gerekecektir. Bunun için önce nasıl öğreneceğinizi bilmeniz önemlidir. Kimi öğrenciler matematiği öğretmenlerinden dinleyerek anlarlar. Eve geldiklerinde bir kez tekrar etmeleri konuyu tamamlamaları için yeterli olur. Kimileri tekrar tekrar videolu konu anlatımı çalışarak anlarlar. Üzerinden birkaç kez geçilmesi gerekir. Bir başka öğrenci grubu ise kurslarda birkaç defa anlatılan, soru çözüldükten sonra anlayabilirler. Tüm bunların yanı sıra bir de özel öğretmen desteği ile matematiği çözen öğrenciler vardır. Siz hangi grupta olduğunuza karar verdikten sonra öğrenmeniz çok daha kolay olacaktır.

Kurslarda Matematik Öğrenmek Kolay mı?

Matematik öğretmek için özel olarak açılmış matematik kursları, kulüpleri bulunmaktadır. Alanında uzmanlaşmış, son derece profesyonel ve donanımlı öğretmenler tarafından ders anlatılmaktadır. Okula destek olabilecek donanımdadır. Ne var ki kurslar hiç bilmeyen, sıfır durumda olan öğrenciler için ideal değildir. Bunun temel nedeni sınıflardan oluşmasıdır. Sınıfınızda matematiği sizden bir adım önde olan öğrenci varsa onun ve birkaç kişinin anlamış olması, konuyu kapatabilmek için yeterlidir. Dolayısıyla öğretmenler her ne kadar dikkat etseler de öğrencilerden bazılarının üzerine daha fazla ağırlık verilmektedir. Dolayısıyla yetersiz ilgi ve anlatım, matematiği anlamanıza engel olacaktır. Üstelik birkaç kişiden veyahut onlarca kişiden oluşan sınıflarda odaklanma ve konsantrasyon probleminiz de oldukça artış gösterecektir.

Kendiniz Çalışarak Matematik Öğrenebilir misiniz?

Öğrenciler özellikle özel öğretmen ve kurs çekingenliği yaşadıkları durumlarda kendileri çalışmayı tercih ederler. Kendi başına yapabilme durumu, öğrenciye göre değişmekle beraber bilgi seviyesine göre de değişkenlik göstermektedir. Hiç bilmeyen öğrencinin matematiği baştan sona kendi başına çalışması imkânsızdır. Hiçbir fikriniz olmadığı için doğru adımları atmanız da söz konusu olmayacaktır. Bu süreçte evde videolu anlatımlar izleyebilirsiniz fakat karşınızda canlı birinin olması, sorularınıza cevap vermesi çok daha önemlidir. Özellikle takıldığınız soruları sormanız, gidişatınızı belirlemeniz açısından çok yardımcı olacaktır.

Özel Öğretmenle Matematik Öğrenmek Kolay mı?

Matematik öğrenmeye karar verdiğinizde başladığınız noktanın bilincinde olmalısınız. Hiç bilmeyen biriyseniz bu aşamada yardım alarak adım atmalısınız. Bilen ancak pratik ve tekrara ihtiyacı olan biriyseniz tercihen yardım alabilirsiniz. Alınabilecek en profesyonel yardım özel öğretmenden olacaktır. Dersin her konusuna yeterince vakit ayıran, oturduğunda tüm sorularınıza cevap verebilen bir öğretmen tercih etmeniz önemlidir. Bunların yanında özel öğretmenin en büyük avantajı sizi takip etmesidir. Anladığınız her noktayı görebileceği gibi anlamadıklarınızı da tespit edebilmektedir. Bu şekilde açıklarınızı kapatmanız çok daha kısa sürecektir.

Özel Öğretmenin Dezavantajları Nelerdir?

Evinize gelip giden, zaman zaman sizi farklı mekânlarda misafir eden öğretmenler özel öğretmen olarak adlandırılır. Milyonlarca öğrenci tarafından tercih edilen bu öğrenme sistemi kişiye göre farklı verim sunmaktadır. En önemlisi sizin bu durumda öğrenmeye meyilli olup olmamanızdır. Mekân değişikliğinde ders dinleyemeyen, kendi odasında farklı bir öğretmenden ders almayı tercih etmeyen biriyseniz özel öğretmen yanlış taktiktir. Bunlarla beraber özel öğretmenin en büyük dezavantajı ücretidir. Anlaştığınız öğretmene bağlı olmakla beraber çoğunlukla kurs ücretiyle başa baş fiyatlar ödersiniz. Bu nedenle üzerinizde baskı oluşur. Başarmak zorunda olmak ve bir öğretmen tarafından takip edilmek can sıkıcı olabilir. Daha rahat bir öğrenme sistemine ihtiyaç duyarsınız.

Online Sistemde Matematik Öğrenmek Kolay mı?

Dünya genelinde milyonlarca öğrenci tarafından keşfedilen ve hızlı hizmet sunan online eğitim sistemi, öğrenme şekilleri arasında en rahat olandır. İstediğiniz alan ne olursa olsun kendinize uygun bir site keşfetmeniz mümkündür. Öğrencilerin özellikle tercih ettiği noktalardan biri matematiktir. Matematiğinizi geliştirmeniz veyahut baştan öğrenmeniz için online eğitimi tercih edebilirsiniz.

Online sistemin en büyük avantajı evinizde, kendi odanızda, kendi seçtiğiniz öğretmenden ders alıyor olmanızdır. Sizin belirlediğiniz takvime bağlı kalarak dilediğiniz saatte matematik öğrenmeniz mümkündür. Ayrıca bilgisayarınızı götürdüğünüz her yerde özel dersinizi alabilirsiniz. Tercih ederseniz gruplarla yapılan toplu derslerde yer alabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz.

En İyi Matematik Öğreten Online Site Hangisi?

Online matematik denildiğinde akla gelen ilk site Preply.com olmaktadır. Eksiksiz bir matematik dersi için yapmanız gereken tek şey siteye kayıt olmaktır. Kendi tercih ettiğiniz öğretmenle programınıza başlayıp bir an önce derslere adım atabilirsiniz. Bunun için preply.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Toplamda 70 binden fazla öğrencisine hizmet veren site, birbirinden kaliteli ve donanımlı 25 binden fazla öğretmene sahiptir. Tercih edilir olmasının bir başka nedeni ise ders saati başına yalnızca 2 dolar ödenmesidir. Hem maddi açıdan zorlanmayacağınız hem de kusursuz bir eğitim alacağınız tek adrestir. Üstelik hem özel öğretmen hem sınıf avantajlarını yaşama fırsatı da sunmaktadır. 

adminadmin