Gündem
Giriş Tarihi : 26-08-2016 13:51   Güncelleme : 26-08-2016 13:51

Bir Sonraki Durak Azez

Türk askeri, Özgür Suriye Ordusu’ndaki (ÖSO) kuvvetlerle parmak ısırtan bir operasyon gerçekleştirdi. Cerablus’taki DAEŞ hedeflerini temizledi.

Bir Sonraki Durak Azez

Harekata katılan tankların bir kısmı dün Azez’e doğru yöneldi. Böylece Cerablus ile Azez arasındaki bölgenin hem DAEŞ hem de YPG’li teröristlerden arındırılacağı kaydedildi...

Türkiye tarihe geçen bir operasyona imza attı. Terör örgütü DAEŞ'i temizleyip, sınır hattını güçlendirmek için gerçekleştirilen Fırat Kalkanı harekatı dün de tüm noktalarda uygulandı. Operasyonun ilk gününde TSK'ya ait 20 kadar tank ve iş makinesi sınır ötesine ulaşmıştı. Dün de bu destek artırılarak 10 tank daha Karkamış'tan içeriye giriş yaptı. Bin 500 kadar Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvveti batı ve güney yönünden hilal şeklinde Cerablus'u kuşattı. DAEŞ'i Cerablus'tan süpüren ÖSO kuvvetlerine Türk tankları da uzaktan atışlarla destek sağladı. Tankların bir bölümü ise daha batıdaki Azez yönüne doğru konuşlandı. ÖSO kuvvetlerinin Cerablus'u mayın ve diğer tuzaklardan temizledikten sonra daha geniş bir güçle batı yönüne ilerleneceği açıklandı. Suriye içindeki tank sayısının en az 50'ye çıkacağı ve Cerablus'taki kuvvetlerle Azez'deki kuvvetlerin birleşeceği vurgulandı.

TÜRKMEN KOMUTAN KONUŞTU

Azez'in de güçlendirilmesi için Kilis Öncüpınar'dan da Azez'e ÖSO kuvvetlerinin takviye edildiği bölgeden gelen bilgiler arasındaydı. Öte yandan ÖSO içindeki Sultan Murad Tümeni Askeri Komutanı Ali Şah Salim, Cerablus'un tamamen özgürleştiğini açıkladı. Salim, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Türk milletine ve Türk Ordusu'na minettarız. Bundan sonra Cerablus'un batısına harekat edeceğiz. Halep'in kuzeyini tamamen terör unsurlarından temizleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

Türkiye Cerablus ile Azez arasındaki hattı terörden arındıracak. Böylece güney sınırındaki terör odakları ortadan kaldırılacak.

* Fırat Kalkanı operasyonunu yürüten Korgeneral Zekai Aksakallı, Cerablus'taki ÖSO askerleriyle tokalaştı.

KORGENERAL ZEKAİ AKSAKALLI CERABLUS'TA

Türk halkı FETÖ'nün 15 Temmuz darbe kalkışmasında tarih yazdı. O kahramanlardan biri de Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapan ve darbeci askeri vuran Astsubay Ömer Halisdemir'di.

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 15 Temmuz gecesi koruma Astsubayı Ömer Halisdemir'i arayarak Özel Kuvvetleri ele geçirmeye gelen Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürmesi emrini vermişti. İşte o kahramanın komutanı dün cepheye gitti. TSK'nın Suriye'nin Cerablus kentine yapılan operasyonu yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Fırat Kalkanı harekatına katılan muhalif komutanlarla görüşmek üzere dün Cerablus'a geçti.

TATLI İKRAM ETTİ...

Zekai Paşa burada öncelikle ÖSO askerleriyle selamlaştı. Onlara tatlı ikram etti. Daha sonra muhalif liderlerle bir toplantı gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ve kuvvet komutanları da Genelkurmay Karargahı'ndaki harekat merkezinde hazır bulundu. Öte yandan sınır ötesi harekatın sahada komutanlığını 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel yönetirken, bölgede Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ile 150 kadar Özel Kuvvet mensubunun bulunduğu öğrenilmişti.

TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR

Fırat Kalkanı Harekatı'nın ikinci gününde tanklar bir kez daha Suriye tarafına geçti. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı güçler ise ele geçirdikleri yerlerde önce terör örgütü DAEŞ'in flamalarını indirdi. Göndere Türk bayrağını çekti. Karkamış'ın karşısındaki kapı ile Cerablus'taki direklerde ÖSO bayrağının yanı sıra Türk bayrağı da yükseldi...

Takvim

 

adminadmin