Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 24-10-2017 12:57   Güncelleme : 24-10-2017 12:57

Birer birer gidiyoruz!

Birer birer gidiyoruz derken siz istediğiniz yönde düşünün ister deplasmanda iki güçlü takımdan birer puan almayı başarı olarak görün, isterseniz her geçen gün hedeften uzaklaşıyoruz diye düşünün.

Birer birer gidiyoruz!

Normal koşullarda Süper Lig hedefi olan iki güçlü takım ile deplasmanda oynayıp yenilmemek başarıdır ama daha önce bu kadar puan kaybetmemiş olsaydık.                                                                                              

 Bunu alınan puanı küçümsemek için söylemiyorum çok geride oluşumuzdan ve bazen deplasmanda da kazanmak zorunda olduğumuz için söylüyorum, kaldı ki içerde de öyle kolay maç kazanamıyoruz.

Deplasmanda alınan iki beraberliğin bir anlam kazanabilmesi için bu haftaki maçı mutlak kazanmamız gerekiyor aksi takdirde hem moral olarak hem de puan olarak geriye düşeriz ve taraftarda üzülür.                           

Onun için Gaziantepspor maçını ne yapıp edip kazanmamız gerekiyor.

Elazığspor maçında Rizespor maçına göre hücumda daha az görünüp daha az pozisyon ürettiğimiz bir karşılaşma oldu, beraberlik iyi diye düşünüldü demek ki.

Geriye düşer düşmez Halil İbrahim’in güzel golleriyle beraberliği sağlamamız tabii ki güzeldi ama yediğimiz iki golde de yapılan hatalar Süper Ligi hedefleyen bir takımın yapmaması gereken hatalardı.

Biz takımımızın yenilmesini tabii ki istemeyiz ve her maç kazanmayı isteriz hiç olmazsa maçı kazanmaya oynamayı isteriz onun için Elazığ maçını da kazanmaya oynarız diye düşünmüştük ama Engin hoca strateji gereği beraberliğe razı bir oyun oynattı.

Samaras bana göre henüz hazır değil bu şekilde onu oynatarak hem adalet duygusunu zedeliyor hem de belki ilerde bize daha faydalı olabilecek bir oyuncuyu hazır olmadan oynatarak taraftarın gözünde kötü izler oluşmasına sebebiyet veriyoruz.

Adalet duygusunu zedeliyor demekteki maksadım yeni oyuna girmiş bir oyuncunun koşup mücadele etmemesi diğer oyuncuları da olumsuz etkiliyor Samaras şuan bunları yapamıyor.

Samaras’ı oyuna alırken ondan ne bekliyoruz? Gol atmasını ise kale bölgesine ve gole çok uzak bölgelerde geziniyor. Kanattan orta yapıp arkadaşlarına gol attırmasını bekliyorsak orta yapma düşüncesi de yok. Kanadı kapatıp rakibi kovalasın diye oynatıyorsak bunu yapacak gücü de yok.

Peki o zaman Samaras’ı niye oyuna alıyoruz? Bence sadece isminden dolayı alıyoruz. Oysa ne zaman oyuna dahil olsa çok etkili olan bir Gökay İravul tercih edilse yada daha diri ve hücuma dikine gidebilen Ramazan Övünç tercih edilse takıma daha faydalı olur ve emeğe saygı göstermiş olurduk.

Boy avantajı olarak çok ciddi bir hakimiyetimiz olduğu halde bunu kullanıp ne hücumda pozisyon ürete bildik nede defansta yan toplarda başarılı olabildik Allah’tan rakip kafaları dağa taşa vurdu ancak iki gol atabildi! 

Bir çift sözde Erkam Reşmen kardeşime edeyim, Erkam kardeşim iyisin hassın da hücumda topu olumlu kullanmak için biraz ekstra çalışman gerekiyor Elâzığ maçının videosunu bir izle ne demek istediğimi anlayacaksın.

Adnan ÖZ                                                                                                                                                                                 

adminadmin