Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 08-08-2016 10:21   Güncelleme : 08-08-2016 10:21

Birliğin Ana Kapısı Yargıda Birlik

Olağan durumlarda hesapla ayakta kalabilirsiniz, ancak olağanüstü zamanlarda sizi ayakta tutabilecek tek değer karakterdir.

Birliğin Ana Kapısı Yargıda Birlik

Yenikapı hesap yapacak ve haberleşecek zaman bulamadan bir araya gelenlerin ruhudur.

Milletin kendi varlığını ve bekasını koruma refleksidir. Bütün küçük hesapların ayaklar altına alınmasıdır.

Kalıcı olsun diyenlerin dileklerine katılıyorum. Kalıcı olacağına da inanıyorum.

15 Temmuz ilk değil. Milletimiz birlik ve dayanışma gerektiği zamanlarda, gereken ne ise onu yapacağını gösterdi bize. 

Şeytanın örgütü, ilk darbe denemesinde yargıdaki kurşun askerlerini kullanmıştı.

Milletin birliği ve bekası etrafında, şeytanın askerlerine karşı yargıda birlik cephesi oluştu.

Hiçbir küçük hesaba kurban edilmeden yargıda birlik ruhu ayakta kaldı. 15 Temmuz gecesinde, şeytanın askerlerine karşı kale duvarı gibiydi. Bir tek fire vermeden.

Yargıda Birlik cephesi, terör odaklarının uşağı olmamış, milletin birliği ve bekası fikrinde birleşmiş herkesi çatısının altına aldı.

Yargı teşkilatı, şeytanın örgütüne karşı, istihbarat örgütlerinden de, askeri teşkilatlardan da, tüm kamu kurum ve kuruluşlarından da çok daha başarılı bir sınav verdi. Milletin önünde koştu.

Yargı teşkilatından bir tek fire çıkmadı. Tarihin en ağır sınavından alnının akıyla çıkmış oldu. Darbeye karşı görev yapması gerekenler, hesap yapacak ve haberleşecek zaman geçmeden tek vücut gibi harekete geçtiler. 

Bu bütünlüğün, darbe karşıtı cephenin zeminini oluşturduğunu düşünüyorum.

Sorumluluk duygusuyla hareket edilir, yargıda birlik tecrübesi dikkatle değerlendirilirse, Yenikapı, bütün ve büyük Türkiye’nin kapısı olur.

Darbe gecesinin birçok kahramanı var. Şehitlerimizin şefaatine nail olmayı diliyorum. Akan kanlar kadar değerli, akan gözyaşlarını da selamlıyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinin önünde eğiliyorum. Polisimizin ve helal süt emmiş askerlerimizin ellerinden öpüyorum.

Ama HSYK’nın ve HSYK etrafında şekillenen yargı teşkilatının rolünün altını çift çizgi ile üstünü de fosforlu kalemle çiziyorum.

Hiçbir yargı mensubu bir B planı varmış gibi davranmadı.

Cumhurbaşkanımız darbenin önlenmesinde bir numaralı rolü üstlendi. İki numara kimdi derseniz hiç düşünmeden HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz’dı derim. Aynı sıradan, HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, Birinci Daire’nin üyeleri, özellikle de kurşunlara hedef olan gerçek bir kahraman HSYK 2. Daire Üyesi Muharrem Özkaya’nın isminin de altını çiziyorum.

Gerçek bir kahraman olduğunu çok önceden gösteren, HSYK Başkan Vekili Yunus Nadi Kolukısa’nın adının altını da altın bir çizgi ile çiziyorum.

En küçük bir tereddüt göstermeden, derhal gerekli iradeyi göstererek darbeciler hakkında gözaltı kararları veren başsavcılarımızın ve savcılarımızın gözaltı kararlarını imzalayan ellerinden ayrı ayrı öpüyorum.

Özellikle de başsavcılarımız, savcılarımız ve sulh ceza hakimi olarak görevlendirilen hakimlerimiz büyük kahramanlıklar gösterdiler. Bir tek fire olmadığı için teker teker adlarını yazmaya gerek görmüyorum.

Yargıda birlik ruhunun bir parçası olan başsavcılarımız, savcılarımız ve hakimlerimiz arasında muhafazakârlar da var, solcular da, milliyetçiler de. Ama bir tek fire yok.

Yenikapı’dan yeni bir ruh çıkacak ise, bunun temeli ve çerçevesi Yargıda Birlik ruhu olacaktır.

Yaşar Baş

Recep YAZGANRecep YAZGAN