Güncel
Giriş Tarihi : 15-12-2013 13:59   Güncelleme : 15-12-2013 13:59

Birlik Vakfı Cumartesi Sohbetleri Devam Ediyor

Birlik Vakfı Cumartesi Sohbetleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşinin bu haftaki konuğu gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak oldu. Birlik Vakfı Genel Merkezinde düzenlenen program Genç Birlik Genel Başkanı Ömer Önder Haberdar, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Birlik Vakfı Cumartesi Sohbetleri Devam Ediyor
28 Şubattan gezi parkına medya, rabia süreci ve dünya gündeminin masaya yatırıldığı programda, bu dönemlerin canlı tanığı olan Dilipak, medyanın bu süreçteki rolü ve bu sürece dair bilinmeyenleri sohbet havasında gerçekleşen programda katılımcılarla paylaştı.
 
 
Konuşmasında Büyük Orta Doğu Projesine (BOP) değinerek başlayan Dilipak, Türkiye’nin BOP’a eş başkan olmasına bizim ülkemizde yanlış anladılar, anlattılar. Eş başkan olmak bu işin taşeronu değil karar mekanizmasına doğrudan etki ediyor olmak ve kararların tek imza ile değil iki imza şartı ile alınmasını ifade etmektedir. Türkiye’nin BOP’a eş başkan olması Ahmet Davutoğlu’nun en büyük siyasi başarısıdır. Türkiye bu sayede yönlendirilen oyuncu hüviyetinden sıyrılarak oyun kurucu halini almıştır.
 
Türkiye’nin ekonomik gücüne de değinen Dilipak Türkiye’nin Şangay beşlisi blöfü dahil Avrupa Birliğinin (AB) korkmasına ve yakın gelecekte vizelerin kaldırılacağı taahhütlünü vermelerine neden olmuştur. Çünkü farkındalar ki Türkiye Çin ile gümrük birliğine gider ise on yıllık bir süre zarfında Türkiye başta Almanya olmak üzere bir çok AB ülkesine insani yardım gönderen  ülke konumuna gelebilir.

Program soru-cevap bölümünün ardından son buldu.
adminadmin