Güncel
Giriş Tarihi : 17-08-2016 11:53   Güncelleme : 17-08-2016 11:53

Birlikte hırsızlık yapmışlar!

FETÖ’nün soruları çaldığı 2010 KPSS soruşturmasının şüphelisi öğretmen Denizhan Ö.’nün, darbe girişiminin harekat merkezi Akıncı Üssü’nün imamlarından olduğu ortaya çıktı.

Birlikte hırsızlık yapmışlar!

Akıncı Üssü’ndeki kursiyer teğmenlerden sorumlu olduğunu itiraf eden Denizhan Ö., soruları kendisine verenin ise Mehmet Baransu’nun ağabeyi Yalçın Baransu olduğunu söyledi...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmada ilginç bir detay ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen hem darbe girişimi hem de 2010 KPSS soruşturmasını etkileyecek önemli bir ifadeye ulaşıldı. 2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan öğretmen Denizhan Ö.'nün, Akıncı Üssü'nün imamı olduğu ortaya çıktı. Denizhan Ö., ifadesinde herşeyi itiraf etti.

KURSİYERLERDEN SORUMLUYDUM

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları dahil birçok komutanı rehin tuttuğu Akıncı Üssü'ndeki kursiyer teğmenlerden sorumlu imam olduğunu anlatan Denizhan Ö., "Sorumlu olduğum teğmenlerle bir araya gelerek namaz kılıp sohbet ediyorduk" dedi. Denizhan Ö., 2010 KPSS'ye ilişkin soruların kendine verilmesiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı: "Din Kültürü Öğretmeni olan 'Yalçın Baykara' olarak bildiğim ancak emniyette yapılan teşhiste isminin Yalçın Baransu olduğunu öğrendiğim şahıs sınavdan 3-4 gün önce evime geldi. Kimseye söylemememiz için Kuran'ı Kerim üzerine yemin ettirerek, kendisine ait bilgisayarı ve soruların bulunduğu flaş belleği bize bıraktı."

 FETÖ imamı Bilal Akyüz'ün Akıncı Üssü'ndeki görüntüleri

ÖKSÜZ'ÜN BACANAĞI DA TUTUKLU

Yeni Şafak'ın haberine göre, darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan ancak daha sonra serbest bırakılan "hava imamı" Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de KPSS soruşturması kapsamında tutuklanan isimler arasında yer aldığı öğrenildi. Tetik, Mayıs 2016'dan beri cezaevinde bulunuyor. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından 2010 KPSS Eğitim Bilimlerine ilişkin daha önce 4 ayrı dava açılmıştı. Açılan bu davalarda yargılanan isimlerin arasında, Yalçın Baransu'nun eşi Aygün Baransu da bulunuyor. Baransu, "Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık" ile suçlanıyor.

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

FETÖ'nün 'Kara Kuvvetleri Komutanlığı imamı' olduğu iddia edilen ve daha sonra tutuklanan Kurmay Albay Bilal Akyüz'ün Akıncı Üssü'ne gelişi ve üsteki görüntüleri ortaya çıktı. FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı imamı olduğu iddia edilen Kurmay Albay Bilal Akyüz, yakalandıktan sonra savcıya verdiği ifadesinde "Akıncılar Üssü'nde bana verilen emirleri yerine getirdim" dedi.

13 BİN İHRAÇ

2010 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür alanlarının da iptal edilmesinin ardından soruları sınavdan önce ele geçirerek kamuya yerleşenlerin memurlukları iptal edilecek. Bu iki alana ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Savcı Erkman'ın talimatıyla 7 kişilik bilirkişi ekibi, Genel Yetenek ve Genel Kültür alanına giren adayların sınavlarını mercek altına alındı. Yapılan inceleme sonucunda ilk etapta, Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinde toplam 90 ve üzeri net yapanların sayısının 13 bin olduğu öğrenildi. Soruşturma savcısı Erkman'ın da bu kapsamda yaklaşık 13 bin şüpheliden 6 bininin ismini Devlet Personel Başkanlığı'na bildirdiği öğrenildi. Bu kişilerin memuriyetinin sonlandırılmaya başlandığı kaydedildi. İlerleyen günlerde de diğer şüphelilerin isimlerinin bildirileceği ifade ediliyor...

adminadmin