Güncel
Giriş Tarihi : 18-05-2014 15:50   Güncelleme : 18-05-2014 15:50

BİSİKLETÇİLER ANITKABİR'E BAYRAK GÖTÜRÜYOR!

Samsun Perşembe Akşamı Bisikletçileri, bisikletlerle Anıtkabir'e bayrak götürmek üzere yola çıktı.

BİSİKLETÇİLER ANITKABİR'E BAYRAK GÖTÜRÜYOR!
Her yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanı'na sunulmak üzere Samsun'dan Ankara'ya koşucular tarafından götürülen 'Sevgi Bayrağı'nın resmi kutlamalardan kaldırılmasının ardından duruma tepki gösteren ADD Samsun Şubesi ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri 2. kez düzenledikleri etkinlikle Türk bayrağını bisikletlerle Anıtkabir'e götürüyor.

İlkadım-Kurtuluş Yolu üzerinde bir araya gelen bisikletçiler ve ADD üyeleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının arından Samsun'dan karayoluyla Anıtkabir'e bayrak götürmek üzere yola çıktı. Samsun'dan yola çıkan bisikletliler adına konuşan Yasin Kurt, "Resmi törenlerin iptal edilmesinin ardından bu işi biz ADD ile organize ederek Samsun'dan aldığımız Türk bayrağımızı ilk Cumhurbaşkanımız olan Mustafa Kemal Atatürk’e götürmek üzere yola çıkıyoruz" dedi.

ADD Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin ise, "Resmi törenlerin 2012'de iptal edilmesinin ardından bu görevi biz devraldık. Arkadaşlarımız Samsun'dan teslim ettiğimiz Türk bayrağımızı Ankara'ya götürerek teslim edecekler" diye konuştu.
adminadmin