Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-05-2020 18:40   Güncelleme : 22-05-2020 18:40

Biz Birilerinin Takdirini Kazanmak Derdinde Değiliz

Saadet Partisi Samsun İl Başkanlığı olarak her hafta bir, iki veya üç defa, gerek ülkemiz genel gündemiyle, gerekse de Samsun'umuzun yerel gündemiyle alakâlı basın açıklaması yapmaya özen gösteriyoruz.

Biz Birilerinin Takdirini Kazanmak Derdinde Değiliz

Çarşamba'da kurulmaya çalışılan Biyokütle Termik Santralle ilgili ilk açıklamayı biz yaptık. Kamuoyunu hem Biyokütle Termik Santralin mahiyetiyle ilgili bilgilendirdik, hem de tarım arazisinin yok edildiğinden bahsettik.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Sayıştay Raporlarındaki eleştirileri, Çiftlik Caddesindeki yap bozu, Batıpark'ın Betonlaşmamasını, Gülsan'ın ranta kurban edilmemesini de gündeme getiren biz olduk.

Ha keza ülkemizin ekonomik, tarım, üretim, işsizlik, diplomatik vb konularını da gündeme getirdik. Bazı önerilerimiz yönetim kadrosunda da karşılık bulduğu için uygulamaya geçmesinin de mutluluğunu yaşadık.

Geçen seneki 19 Mayıs'ın 100.yıl kutlamalarının Samsun'da tüm liderlerin katılımı ile yapılması teklifimiz hayat bulmuş ve ülkemiz siyasetinin normalleşmesine bir nebze olsun katkımızın olmasının bahtiyarlığını yaşamıştık.

Siyasetteki üslubun da düzgün ve naif olması gerektiğini ısrarla biz istedik, ısrarla da istiyoruz.

Millî Görüş Saadet Partisi olarak, bu vb açıklamaları ısrarla yapmamızın nedeni; bu ülkeyi ve aziz milletimizi karşılıksız sevmemizdir. Bu milletin tarihî misyonunun ne olduğunu, vatanımızın ne kadar kıymetli ve emsalsiz olduğunu gayet iyi biliyoruz. Lider Ülke Türkiye olmamız gerektiğine inanıyoruz.

Biz bunları söylerken, birilerinin takdirini kazanmak, birilerinden alkış ve aferin almak, birilerini sürekli ve ısrarla eleştirmek adına yapmıyoruz. Biz Müslümanız ve öncelikli olarak, "Sen yine de öğüt ver. Çünkü öğüt müminlere fayda verir" (Zâriyat Suresi 55. Ayet)  emri gereğince, öğüt verme yükümlülüğümüzü yerine getirmeye çalışıyoruz.

Ha birileri; birilerinin gözüne girebilmek için birilerinin himayesine dâhil olabilmek için birilerinden menfaat edinebilmek için trollük yapabilir, kişiliğini satabilir, inandığı değerleri terk edebilir, şahsiyetini ayaklar altına alabilir, bir davayı sekteye uğratabilmek adına her şeyi yapabilir. Bu onların meziyetidir, yapabilirler. Kimse kusura bakmasın biz bu basitliği asla yapamayız.

Müslümanından ateşe tapanına kadar, herkesin bir kutsalı vardır. Bizim gerek inancımızda, gerekse de siyaset anlayışımızda; ne kendi kutsalımız için başkasının kutsalına saldırıp hakaret ederiz, ne de başkasının kendi kutsalı için bizim kutsalımıza saldırıp hakaret etmesine müsaade ederiz. Herkes haddini de hududunu da iyi bilecek.

Biz, birilerinin rızası için yanlış olana sessiz kalamayız. Hele hele Yüce Allah (c.c)'ın bizim için koyduğu kurallara canımız pahasına da olsa asla hakaret ettirmeyiz. Çünkü biz, yalnızca Allah (c.c.)'ın rızasını kazanma gayretinde olan Millî Görüşçüleriz.

Devletin dini adalettir. Adalet ise mülkün temelidir. Kusursuz ve âdil olan ise yanlızca Allah (c.c.)'dır.

Son olarak bu Coronavirus günlerinde, Ramazan Bayramı öncesi  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a  çok özel teklifim olacak.
Bu pandemi sürecinde oluşan kaosu fırsata çevirmek için Devlete ait, ekilip biçilebilir tarım arazilerini, ekme garantili bu millete kiralayın ya da yarıya (ortaklık) verin.
Teşfik olarak da tohumu, gübreyi ve sulama ekipmanlarını bedeva, yakıtı da vergisiz verin.
"MİLLET ÜRETSİN, ÜLKE VE MİLLET KAZANSIN"

Bu vesileyle Pazar günü idrak etmeye başlayacağımız ve coronavirus nedeniyle ilk defa evlerimizde olmak zorunda olacağımız mübârek Ramazan Bayramının sağlık, sıhhat, huzur ve sükûnet getirmesini Yüce Allah (c.c.)'dan niyaz ederim. Hayırlı Bayramlar dilerim.

Recep YAZGANRecep YAZGAN