Güncel
Giriş Tarihi : 02-08-2015 19:00   Güncelleme : 02-08-2015 19:00

Bolu'da 90 ülkeden 250 öğrenci kamp yapacak

BOLU (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneğince düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu" kapsamında, 90 ülkeden 250 öğrenci Bolu'da kamp yapacak

Bolu'da 90 ülkeden 250 öğrenci kamp yapacak

BOLU (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneğince düzenlenen "Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu" kapsamında, 90 ülkeden 250 öğrenci Bolu'da kamp yapacak.

Kampa katılan öğrencilere, 5 grup halinde, 6'şar günlük eğitim programı kapsamında, siyaset, uluslararası ilişkiler, klasik İslam sanatı, sinema, edebiyat ve tarih konusunda bilgi verilecek.

Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı ve Bolu Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu Koordinatörü Ali Dursun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluğunca Türkiye'nin 16 ilinde düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Akademisine katılan yabancı öğrencilerin, Bolu'daki yaz okulunda eğitim alacağını söyledi.

Akademiye katılan öğrencilere 16 haftalık program kapsamında değişik konularda eğitim verileceğini anlatan Dursun, "Akademinin sonunda, 6 günlük eğitim programları için öğrencileri Bolu'ya getirmeye başladık. 90 ülkeden 250 öğrenciye Bolu'da da eğitim vereceğiz. Türk kültür, örf ve adetlerini öğreteceğiz" diye konuştu.

- "Dostluklar artacak ve düşmanlıklar silinecek"

Uluslararası Öğrenciler Yaz Okulu'nu ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da bu kadar güzel insanı Bolu’da görmekten gurur duyduğunu dile getirdi.

Dünyanın birçok ülkesinden öğrencilerin Bolu'da kamp yaptığını belirten Yılmaz, "Bu kampın Bolu'da yapıldığını belki kimse bilmiyor. Ama Türkiye çapında bu kampların yapıldığını, dünyanın değişik ülkesinden gelen en az 20 bin kadar seçkin öğrenci ve ülkemizde dışarıdan gelerek eğitim gören 80 bin kadar da diğer öğrencilerin kaynaşmaları için bir çalışma içinde olunduğunu bilmek gerekiyor" dedi.

"Büyük bir devlet olduğumuzu kanıtlamak ve eski büyüklüğümüzü kazanmak için bunlara ihtiyacımız var" ifadesini kullanan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Belki birçok ülkenin yerini bile bilmiyoruz. Şu an buradaki kardeşlerimizle Türkçe konuşabiliyorsak, bunlar yarın ülkelerine gittiklerinde hem Türkiye elçisi hem de İslami anlamda kucaklaşacağımız kardeşlerimiz olacak. Bu birlikteliklerimiz arttıkça da dostluklar artacak ve düşmanlıklar silinecek. Rengi, dili, dini, örfü, adeti ve geleneği ne olursa olsun insanların tamamı kardeş. Bir de Müslüman kardeşliği ve dil birliği eklenirse bu dostluklar kalıcılığı sağlar ve düşmanlıklar azalır."

adminadmin