Fikir
Giriş Tarihi : 08-09-2018 12:58   Güncelleme : 08-09-2018 12:58

Boşanmalar Kolaylaştı, Evlilikler Arttı

​Değerli dostumuz Av. Ali Cahit Polat, gazetemiz Yeni Akit’in son günlerde yazdığı gibi, evlilikle ilgili problemlerin ve hatta faciaların artması üzerine bir yazı hazırlamış, sağ olsun bize göndermiş.

Boşanmalar Kolaylaştı, Evlilikler Arttı

Önemine binaen ünlü avukatımız Ali Cahit Polat’ın yazısını aynen yayınlıyoruz:

“Boşanmalar kolaylaştı, evlilikler arttı

Medyada çıkan haber aynen şöyle:

“İtalyan parlamentosu, ‘Katolik Kilisesi’ne darbe’ olarak nitelenen bir yasal düzenlemeyi kabul ederek boşanma süresini 3 yıldan 6 aya indirdi.

Boşanmayı kategorik olarak reddeden Katolik Kilisesi’nin itirazlarına rağmen İtalya’da 1970’te boşanma yasal hale gelmişti ancak hâlâ fiili olarak zorlukla gerçekleştiriliyordu.”

İtalya’da boşanmayı kolaylaştıran bu tür yasaların yürürlüğe girmesinin ardından evlenenlerin sayısında 2008’den bu yana ilk kez kayda değer bir artış yaşandı.

Ulusal İstatistik Kurumu’nun (Istat) raporuna göre İtalya’da 2015’te evlenenlerin sayısı önceki yıla kıyasla yaklaşık 4600 artışla 194,377’ye ulaştı.

Yeni yasalarla ise evli çiftlerin resmi olarak boşanabilmesi için ayrı olarak geçirmeleri gereken süre 3 yıldan 6 aya indirilmiş ve bürokratik işlemler basitleştirilmişti.

İtalyan basını, geçmişte boşanmanın zor olmasının İtalyanları evlilikten caydırdığı, yeni yasalarla boşanmanın daha kolay hale gelmesinin ise evliliğe olan ilgiyi artırdığı yorumlarına yer verdi.

Il Giornale gazetesi baş sayfadan verdiği haberde “Boşanmak kolaylaştığı için evlenenler arttı” başlığını kullandı. Il Messaggero da, “Hızlı boşanmanın da sayesinde evlilik yeniden moda oldu” diye yazdı.(BBC News Türkçe)

Katolik İtalya’da evliliklerin artırılması ve ailenin yeniden cazip hale getirilmesini boşanma yasağını öngören katı inançlarına rağmen yasal düzenlemeler ile sağlamaya çalışmaktadırlar.

Ülkemizde estirilen feminizm fırtınası karşısında aile, evlilik konularında söz söyleme hakkımızı dahi ortadan kaldırmaktadır. Medeni kanunda, açılan boşanma davası reddedilip kesinleşmesi üzerine eşler 3 yıl bir araya gelemediklerini yeni bir dava açarak ispat etmeleri karşısında boşanabilmektedirler. Yargının gecikme problemleri de dikkate alındığında çekişmeli bir boşanma davası ortalama 5 yıl sürmektedir. Hayatın en verimli 5 yılı heba olmaktadır. Rahmetli Özal döneminde anlaşmalı boşanma yasalaştırıldığı dönemde feminist ve yandaşları koro halinde karşı çıkmışlardı.

Evliliklerin azaldığı 14.05.2016 tarihli Meclis Araştırma Komisyon raporunda açıklanmıştır. TÜİK verileri de evlilik sayılarını 2017/2018 yıllarında da ciddi azalma olduğunu göstermektedir.

Yakın dönemde yeni devrim yasaları olarak tanımlanan 2010 yılında Anayasa Referandumu ile kabul edilen KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK, aileyi tahrip eden dünyada eşi ve benzeri bulunmayan kadını şiddetten koruma bahanesiyle çıkarılan 6284 sayılı yasa, edinilmiş mallara ortaklık yasal rejimi, süresiz nafaka, 5237 Sayılı Ceza Kanunundaki evlilik içi cinsel saldırının suç olarak tanımlanması, evlilik birliğinde işlenen hakaret, tehdit, yaralama suçlarının nitelikli halinin uygulaması ve şikâyetten vazgeçme hakkının tanınmaması ile uzlaşma hükümlerinin uygulanmasının yasaklanması karşısında EVLENMEK ağır riskler taşıdığından kaçınılmaktadır. Evlilik dışı ilişkilere yönelme arttığından sağlıklı bir nesil oluşamayacaktır. En az 3 çocuk isteği bu yasaların uygulamaya devam edilmesi karşısında mümkün olamayacaktır.

Dönemi itibariyle yargıda hâkimiyet kuran FETÖ örgütünün bu yasal düzenlemelerde etkisinin ve izlerinin araştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Yıllarca beklediğimiz MİLLİ VE MANEVİ değerlerimize uygun yasalar özlemimiz maalesef hüsranla sonuçlanmıştır. Feministlerin ve aile-evlilik düşmanlarının isteklerini karşılamak mümkün değildir. Bu yasalar ve uygulama sonuçları aileyi ve sonuçta toplumu çökertecektir. Asıl BEKA SORUNUMUZ budur.”

Prof. Dr. Sefa Saygılı – Yeni Akit

adminadmin