Sağlık
Giriş Tarihi : 14-02-2017 17:09   Güncelleme : 15-02-2017 10:48

Botoksla Aşırı Terlemeye Son

Medical Park Samsun Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, "Botoksun terleme tedavisindeki rolü günümüzde giderek artmaya başlamıştır.

Botoksla Aşırı Terlemeye Son

Son yıllarda tüm dünyada tedavi edici etkisinin yanı sıra estetik amaçlı olarak da çok fazla kullanılan botoks maddesi, günümüzde aşırı terleme için geliştirilen alternatif yöntemlerden biridir. Özellikle koltuk altı, el ve ayak terlemelerinde  tercih edilen botoks tedavisiyle o bölgedeki terlemeye yol açan uyarılar azaltılmaktadır." dedi.

 

Uzm. Dr.  Oltulu ,"Terleme doğal bir olaydır. Herkes terler. Terleme vücut ısımızı normalde tutmak için gereklidir.Fakat,Terleme bazı durumlarda normalden daha fazla olur ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Terleme kişinin kıyafetlerinde bozulmaya yol açar. Vücutta kötü bir koku oluşmasına neden olur. Tüm bu sorunlar kişinin sosyal hayatını ve özel hayatını etkiler. İşte bu durumda aşırı terlemeden bahsedebiliriz. Örneğin avuç içi terlemelerinde kişi eliyle herhangi bir şey tutamaz, kimseyle tokalaşamaz, sürekli elerini saklama ihtiyacı duyar. " şeklinde konuştu.

 

Terlemenin kişiler için başa çıkılmaz bir hal alabileceğinden ve nedenlerinden bahseden Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, "Koltuk altı,el ve ayaklarda yoğunlaşan ve tıp dilinde “hiperhidrozis” olarak adlandırılan terleme hastalığına karşı Botoks son yıllarda oldukça fazla kullanım alanı bulmuştur. Terleme, normal ter ve ısı kaybının olduğu durumlarda hem kadın hem de erkeklerde sosyal yaşamı etkileyebilecek ölçüde rahatsızlık oluşturmaktadır.Stres , tiroid bezinin aşırı çalışması, böbrek üstü bezi hastalıkları, menopoz, hipoglisemi, şişmanlık, bazı kanserlerin tedavisinde kullanılan ilaçlar ve hormonlar terlemenin başlıca nedenleri arasında bulunmaktadır. Kişilerde bazen yapısal olarak da aşırı terleme görülebilmektedir.Terlemenin yoğun olduğu bölgelerden biri olan koltuk altına enjekte edilen Botoks , ter bezlerine ulaşan sinirlerin çalışmasını geçici süre bloke ederek ter üretimini engellemektedir." bigisini verdi.

 

FAZLA TERLEMEDEN KURTULMAK ARTIK ÇOK KOLAY

 

Uzm. Dr. Yüksel Oltulu, "Botoks , çok ince uçlu iğnelerle terleyen bölgeye sık aralıklarla uygulanır. Uygulamadan sonraki ilk hafta içerisinde iyileşme gözlenir. Botoks’un etkisi genellikle ortalama 6 ile 8 ay sürer, etki geçmeye başladığında ikinci uygulama yapılır. Kişiye bağlı olarak ter bezlerinden aşırı ter salgılanmasını belirli bir süreliğine durdurmak ve böylece özellikle yaz aylarında yoğun bir şekilde karşılaşılan bu problem giderilebilmektedir." diye konuştu.

 

adminadmin