Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 10-10-2017 12:59   Güncelleme : 10-10-2017 12:59

Bu ayıp TFF’ye yeter!

Öncelikle Ampute Milli Futbol Takımının şampiyonluğunu can-ı gönülden kutluyorum.

Bu ayıp TFF’ye yeter!

Türk futbolu uzun süredir bizleri hiç bu kadar hayal kırıklığına uğratmamıştı.

Türk futbolunun kötü yönetildiği herkesin ortak kanaatidir, buna bir de milli futbolcuların umursamazlığı eklenince bu sonuç kaçınılmaz oldu.

Aslında Ukrayna maçı bu rezaletin! Habercisiydi, Ukrayna maçının yedek kulübesinde ki durum futbolumuzun nasıl laçka bir şekilde yönetildiğinin göstergesidir.Milli takım sahada çok önemli bir maç oynarken yedek kulübesindeki oyuncular cep telefonuyla oynuyorlar.  Bu bir rezalettir! Yedek kulübesinde telefonun ne işi olur? Olursa işte böyle olur, kimse hocayı iplemez! Kimse milli formanın hakkını vermez! Ondan sonra hoca kötü olur.

Allah aşkına hocayı takımında oynamayan oyuncuları aldı diye suçluyoruz, kendi takımında oynamayanların oyunları kötüydü diyelim ya kendi takımını sırtlayıp maç kazandıranların sahadaki hali neydi öyle? Top benden uzak dursun diye toptan kaçtılar.

Bana göre milli takım futbolcuları hocayı göndermek için bu şekilde gayri ahlak bir yol izlediler.  Böyle şeyleri liglerde görüyoruz ama bunu milli takımda yapanlara yazıklar olsun.

Samsunsporlu oyuncuların da Alpay hocaya tepkisini biliyoruz bizde buna benzer bir durum yaşadık. Futbolcunun hocayı istememe durumu oyuncuların en basit ifadeyle konsantre olmasını engelliyor ve oyuncunun mücadele gücü azalıyor ve hoca yolcu oluyor!

Bu hafta ki rakibimiz Rizespor’da aynı sıkıntıyı yaşadı. Görüştüğüm arkadaşlardan öğrendim. Arkadaşlar Rizesporlu oyuncuların hocayı istemediğini söyledi, bu Rize’de aleni konuşuluyormuş! Allah aşkına böyle şey olur mu oyuncu ben hocayı istemiyorum nasıl der. Hoca hem yönetimi memnun edecek! Hem oyuncuyu memnun edecek! Hem de taraftarı memnun edecek! Hocalarımızın işi çok zor! Şaka bir yana da gerçekten spor ahlakı yerle bir oldu, futbolda yeniden yapılanma yapılmalıdır her şey sil baştan yenilenmelidir ve takımlara mutlaka alt yapılarla ilgili zorunluluklar getirilmelidir.

Yoksa her yönüyle gidişat kötüyedir bunu görmek için müneccim olmaya gerek yoktur.

SAMSUNSPOR hocasını buldu Engin İpekoğlu; Umarım başarılı olur, beyefendi bir insan, sessiz sedasız Adanaspor’u Süper Lige çıkarmıştı. Ne yapabilir göreceğiz ama yönetimin yerinde ben olsam Besim Durmuş ile devam eder ve bir hamle hakkım daha olsun isterdim.

Hem de herkes Besim Durmuş ile devam edilmesini istiyordu, bu tabii ki yönetimin tercihidir saygı duymak gerekiyor bende öyle yapıp saygı duyuyorum ama şu da bilinmelidir ki mesafe daralıyor Engin hoca da başarısız olursa yönetimin savunulacak bir yanı kalmayacaktır ki yabancıların bu performansları! Devam ederse Engin hocanın yabancılardan dolayı başarılı olması da zor görünüyor.

Bir soru sorayım cevabını siz verin fikir jimnastiği yapmış olalım son beş yılda kulübümüzün aldığı yabancılardan kaç tanesinden yeterince faydalanabildik? Bana göre bir elin parmaklarını geçmez bu ligde başarılı olan takımların yabancılardan aldığı verim yüksektir yoksa başarı çok zor yakalanır bir istisna vardır oda ALTINORDU takımıdır.                                                                                                                                       Onlar bu ülkenin imrenilecek ve örnek alınacak birkaç kulübünden biridir benim için en önemlisidir. Üzgünüm ama Samsunspor her geçen gün değer kaybediyor eskiden bu takıma gelmek için can atanlar vardı! Bu takıma sevgisini belirtti diye işine son verilen hocalar vardı onlar bile Samsunspor’a gelmiyorsa? Ne söylenebilir ki! Hoşçakal ümitleri! hoşçakal yarınlarım! Hoşçakal hayallerim!

Adnan ÖZ

adminadmin