Spor
Giriş Tarihi : 27-02-2014 13:31   Güncelleme : 27-02-2014 13:31

BU GOL OLSUN!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, sporcuların başarıya giden yolda doğru ya da yanlış bir çok yol bulunduğunu belirterek, "Biz, başarıya ulaşan sporcularımızın tamamen doğru olan yoldan geçmesini istiyoruz. Yanlış yoldan gidenler hiç bir zaman gerçek bir sporcu olamaz. Başarının güzeli, ahlaklı olanıdır." dedi.

BU GOL OLSUN!
Bakan Kılıç, bir dizi gezi ve toplantıya katılmak üzere geldiği Mersin'de Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil  eden sporcularla bir araya gelerek, genç sporculara Türk sporuna yaptıkları katkılardan dolayı ödül verdi.
 
Edip Buran Spor Salonu'nda gerçekleşen törende açıklamalarda bulunan ve gençlere önemli nasihatlerde bulunan Bakan Kılıç, "Sporcuların başarıya ulaşırken takip edeceği tek yol; gerçek başarıya ulaşan yoldur. Genç kardeşlerim, bir kez daha vurgulamak isterim ki, hiçbir şekilde yanlış yollara başvurarak başarı elde etmenin peşine gitmeyin. Çünkü o başarı değildir, o ancak ve ancak en başta kendinizi, size emek veren antrenörlerinizi ve ailelerinizi kandırmaktır" dedi.
 
"BAŞARIYA ÇALIŞARAK, AZİMLE, ÖZVERİYLE, REKABETLE GİTMELİSİNİZ"
 
Bakan Kılıç ayrıca, gençlerle buluşmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "18 kardeşimize bugün ödül vereceğiz. Bundan dolayı bütün Mersinli sporcularımız gurur duymalı, destek olmalı ve alkışlamalı. Bu güzel kent, çok yakın bir zaman önce Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yaptı. Bu başarıda emeği olan Mersin Halkı başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Her sporcunun hedefinde kazanabileceği en büyük başarıyı kazanmak olduğunu ve sporcuların bu amaç uğruna bazen yanlış yollara kayabildiklerini anlatan Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Sevgili gençler lütfen şunu unutmayın, başarıya çalışarak gideceksiniz. Başarıya azimle elde edeceksiniz ama başarıyı elde etmek için her zaman ahlaklı olacaksınız, çalışkan olacaksınız ve doğru rekabetin içerisinden başarıyla çıkarak elde edeceksiniz. Başka türlü değil. Çünkü başarının güzeli doğru olanıdır, ahlaklı olanıdır . Başarının güzeli, ter dökülerek kazanılandır. Bunları sizden özellikle rica ediyorum. Hiçbir şekilde yanlış yollara başvurarak başarı elde etmenin peşine gitmeyin. Çünkü bu yol sizi bir başarı hikayesine ulaştırmaz. O yol ancak ve ancak en başta kendinizi, size emek veren antrenörlerinizi ve ailelerinizi kandırmanın yoludur. Elde edeceğiniz her başarı gerçekten başarı olsun."
 
Konuşmaların ardından, çeşitli dallarda uluslararası başarı elde eden 18 Mersinli sporcuya ödüllerini veren Bakan Kılıç'a, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sever ve  il protokolü eşlik etti.
 
BAKAN KILIÇ'TAN PENALTI ATIŞI

Bakan Kılıç, Akdeniz ilçesinde yaptığı esnaf ziyaretlerinin ardından 17. Akdeniz Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapan 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumu'nda incelemelerde bulundu.

Türkiye'nin en modern stadyumlarından birisi olmasının yanı sıra 303 iş günü gibi çok kısa bir sürede tamamlanan stadyumla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Kılıç, şunları kaydetti:

"Stadımız çok güzel bir yatırım olmuş. Bu stadyum tamamen hükümetimizin yatırım bütçesiyle yapıldı. Başbakanımızın 17. Akdeniz Oyunları'nı alma iradesi ile ortaya çıkan bir eser. Stadın ufak tefek eksiklikleri var. Bu eksikliklerini de giderip burada uluslararası futbol müsabakaları ve farklı organizasyonların yapılması için arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bu tesisi kimin kazandırdığını Mersin halkının çok iyi bildiğini ümit ediyorum."
 
adminadmin