Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-07-2018 11:07   Güncelleme : 11-07-2018 11:07

​Bu hukuksuzluğa artık bir son verin!

​Şehir Plancısı Yüksek Mimar Embiya Sancak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 'estetik görünüm' adı altında Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdiği çalışmaları topa tuttu.

​Bu hukuksuzluğa artık bir son verin!

YANLIŞ YAPTINIZ HEM DE ÇOK YANLIŞ YAPTINIZ...

Sancak, mülk sahiplerini dava açmaya da davet ederek, "Bu yasal değil, yetkileri aşarak keyfi bir uygulamadır. 'Ben yaptım oldu' alışkanlığına sayın yöneticilerin sahip olmamaları için ''dur dedirtmek '' zorundayız.

Belediyenin yaptığı kuş panolu müdahale özel ticari mülkün ticari avantajını yok etmiştir. Yani kişi zarara uğratılmıştır. Yargıya taşınsın bakalım kim haklı çıkar" diye açıklama yaptı.

Sancak şöyle deva etti;

Samsun Çiftlik Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı’nda veya başka yerlerde özel mülkiyette olan binalara ısı yalıtım yapılması, hele de kuş tanıtım levhalarının özel mülkiyete asılması, binalara zarar verilmesi üstelik bedelinin mal sahiplerinden alınması sadece Samsun'da yaşanan bir hukuksuzluktur. Öncelikle Meydan’da ki bina yüzeylerinde yapılan levhalar sökülmelidir . Cephelere verdiği tahribat onarılmalıdır.. Vatandaşın talebiyle yapılmayan cebren yapılan ve de cephe estetiği gerekçesine sığmayan cephe ısı yalıtım işi bedelinin tahsilinden vaz geçilmelidir.

Belediyeler tarihi eser tescilli sokaklarda ve abide eserlerde cephe iyileştirmesi yaparlar. Bu kapsamda mesela Site Camiinde derhal yapılmalıdır.

Ayrıca Vezirköprü, Alaçam ve Bafra ilçelerimizde bu tür hizmet yapılabilir.

 

adminadmin