Gündem
Giriş Tarihi : 25-01-2014 18:46   Güncelleme : 25-01-2014 18:46

BU İŞÇİLERİN AKIBETİ NE OLACAK BAŞKAN

Yüzde 99 luk hissesi Samsun Büyükşehir Belediyesi ne ait olan Anakent İmar İnşaat Şirketi, işçilerine 31 Aralık 2013 tarihinde ihaleyi kaybettiklerini öne sürerek 380 işçisinin işine son verdi. Hem de hiçbirine tazminat ödemeden..

BU İŞÇİLERİN AKIBETİ NE OLACAK BAŞKAN
ŞİRKET YILMAZ IN YEĞENİNE Mİ AİT? 

Taşeron işçiler ihaleyi kazanan NAK Kargo ve Taşımacılık Nakliye Şirketi nin bünyesine geçirilmek için Anakent İmar İnşaat Şirketi tarafından zorlanıyor. İhaleyi kazanan şirketin sahibinin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ın yeğeni olduğu iddia ediliyor.
 
İŞÇİLERE TAZMİNAT ÖDENMEDİ
 
31 Aralık 2013 tarihinde işlerine son verilen işçilere tazminatları ödenmedi. İşçiler çalıştığı sürelerdeki sigorta primlerinden şüphelenerek SGK ya akın etti. SGK da sigortalarının düzenli yatırılıp yatırılmadığını kontrol eden işçiler kaybedilmiş haklarını geri istiyor.
 
BÜYÜKŞEHİR İN BÜTÇESİ EL VERMİYOR!
 
Samsun Büyükşehir Beledeyisi Fen İşleri Müdürü Mustafa Yurt, geçtiğimiz gün taşeron işçilerle düzenlediği toplantıda "Sizlere ödenmesi gereken toplam miktar 15 milyar TL dir. Fakat bunu Büyükşehir Belediyesi nin ödeme imkanı şu anda yok" şeklinde açıklama yapması kafaları karıştırdı.
 
İŞÇİLERE BELGE İMZALATILIYOR!
 
NAK isimli şirkette işe başlamaları için zorlanan işçilere 6 sayfalık ve içerisinde 15 madde bulunan boş belgeler imzalatılmak isteniyor. Fen İşleri Müdürü Mustafa Yurt ile yapılan toplantıda bu konuyu dile getiren işçilere cevap veren Yurt, "Benim böyle bir belgeden ve şartlarından haberim yok, sakın imzalamayın" dedi.
 
İmzalatılmak istenen belgelerin içerisinde öyle bir madde var ki, "işçilerin hakkını tamamen gasp ediyor,
 
Madde de; "11 saati aşmamak şartıyla yılda 270 saate kadar fazla çalışma yaptırılabilir. Haftalık 45 saati aşan çalışmalar fazla çalışma sayılır. Ancak denkleştirme esası uygulandığında işçinin iki aylık süre içindeki haftalık çalışma süresi 45 saati aşmamak koşuluyla bazı haftalarda 45 saatten fazla çalıştırılmış olsa dahi bu haftalardaki 45 saati aşan çalışma süreleri fazla çalışma sayılmaz ve fazla çalışma ücreti ödenmez" ifadesi yer alıyor.
 
Celal TONGAL / SAMSUNMEDYAHABER.COM / ÖZEL HABER
adminadmin