Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-08-2016 10:39   Güncelleme : 09-08-2016 11:56

Bu özel okullar kapatılmalı!

Devletin bu kadar imkanları, okulları, KPSS sınavlarını kazanmış öğretmenleri var. Ama bizim insanımız bir garip zengini, fakiri çocuğunu özel okula vermek için adeta yarışa girmiş vaziyette.

Bu özel okullar kapatılmalı!

Rakamlar havada uçuyor ve aileler adeta yemiyor, içmiyor çocuklarına özel okul arıyor. Borçlanan mı ararsın, kredi çeken mi?..

Hadi buraları geçtik, milletin cebinin kâhyası değiliz ama Özel Okulların yabancı dili ön plana çıkarıp anaokulundan itibaren çocuklarınıza İngilizce öğreteceğiz tarzı süslü, cazip ve kandırmaca ifadeler kullanmasına aklımız almıyor.

Ne demek İngilizce öğretmek?

Burası ABD mi, İngiltere mi? Çocuklarımıza daha kendi ana dillerini öğretmeden, kendi ana dillerini geliştirmeden, kendi ana dillerini zenginleştirmeden ne demek İngilizce.

Biz sömürge ülkesi miyiz? İngiliz Valimiz mi var ki illa da İngilizce ‘ye zorluyorsunuz insanlara.

Bu çocuklar bu ülkenin çocukları. Önceliğimiz anaokulunda da, ilkokulda, ortaokulda, Lisede ‘de ya da Üniversite'de onlara Türkçe öğreteceğiz, öğretmek zorundayız. Bugün bu çocuklar kendi ana dilleriyle günlük 100 150 kelimeyle konuşuyorlar. Yazmak deyince teknolojik aletlerle aralarına ünlü koymadan bir kaç sessiz harfle yazışıyorlar. Hayal kuramıyorlar.

Zengini de fakiri de marka peşinde. Markaların hepsi de İngilizce. Yedikleri, İngilizce, giydikleri İngilizce, konuştukları üç beş kelimeden bir kaçı da İngilizce.

Facia bununla da sınırlı değil. Siz Devlet Okullarında yardımcı ders kitaplarını yasaklayacaksınız. Ama Özel okullar 200 300 TL’ye İngilizce kitapları dayatacak size. Fotokopi diyeceksiniz okul idarecileri İngiliz ajanı gibi olmaz diyecek.

Bizim veliler de devlet okullarından beş lira istedi mi ayağa kalkacak ama Özel okullar isteyince parayı akıtacak.

Bakın buradan yazıyorum, söylüyorum. Sayın Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, İl Müdürlüğü yetkilileri bu İngiliz sömürgeci anlayışından vaz geçin. Bu İngiliz uşaklığından vaz geçin

Özel okul devlet okulu yardımcı kitap yasak mı yasak.  O zaman İngilizce orijinal kitaplar da yasak kardeşim.

Ve bu kitapları satan bir iki firma var ve bu okullar velileri buraya yönlendiriyorlar. Yani danışıklı dövüş.

Herkes aklını başına alsın Burası Türkiye. Eğer bu özel okul sahipleri vatanseveriz diyorlarsa, Türk Milletinin bir ferdi diyorlarsa önce anadilimiz iyi öğretsinler. İyi insanlar, vatansever, milletini seven ve milleti için kendini feda eden insanlar yetiştirsinler.

Şimdiye kadar ne kadar öğrettiniz ki, ne kadar öğrenciniz dil sınavlarında başarılı oldu ki bugün İngilizce eğitim veriyoruz diyorsunuz. Bırakın bu palavraları.

Milleti söğüşlemekten vazgeçin. Bundan sonra takipte olacağız. Öyle 200 300 TL’lik kaynak önereceğinize çocuklara kitap almayı kitap okumayı önerin.

adminadmin