Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-07-2018 12:26   Güncelleme : 20-07-2018 12:26

Bu Sene Fındık Yok, Üretici Borçları Ertelensin

Bu Sene Fındık Yok, Üretici Borçları Ertelensin

Salıpazarı İlçesinde 44 mahalle muhtarı bu sezon fındık rekoltesinin düşük olmasından dolayı çiftçilerin borçlarının ertelenmesini istedi. Bunun için imza topladı.

Salıpazarı Muhtarlar Derneği öncülüğünde toplanan 44 mahalle muhtarı mevsim şartlarından dolayı bu yıl fındık yandı ve haşlandı. Fındık üreticisi borçlarını ödeyemez durumda, daha fazla mağdur olmamak için çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesini istiyoruz diyerek imza topladılar.

Muhtarlar Dernek Başkanı Erol Gürsoy, “ 44 mahalle muhtarı ile yapılan istişareler sonucu üreticilerimizin büyük umutlarla beklediği fındık yanmış ve dökülmüştür. İlçemizin tek geçim kaynağı fındığın beklenenin çok altında olduğu, bu nedenle fındık üreticilerimizin mağdur olduğu açıktır. Üretici bu şartlarda Tarım Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankasına ve diğer kurumlardan aldıkları kredileri ödeme şansları yoktur. Üreticilerimizin daha fazla mağdur olmamaları için bu borçların ertelenmesini talep ediyoruz. Dedi.

Muhtarlar daha sonra topladıkları imzaları talep yazıları ile birlikte Salıpazarı Kaymakamlığına teslim etti.

adminadmin