Gündem
Giriş Tarihi : 25-12-2013 18:31   Güncelleme : 25-12-2013 18:31

BU SÜREÇ ‘İSTİKLAL MÜCADELESİ’ SÜRECİDİR

Başbakan Erdoğan, "Bu çirkin komplodan güçlenerek çıkacağız ve yeni Türkiye'yi inşaa edeceğiz. Bu süreç yeni Türkiye'nin "İstiklal Mücadelesi" sürecidir" dedi.

BU SÜREÇ ‘İSTİKLAL MÜCADELESİ’ SÜRECİDİR
Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, yeni Türkiye'nin, 76 milyonunun bir, beraber, özgür ve en önemlisi de bağımsız olduğu, bunu güçlü şekilde muhafaza ettiği bir ülke olacağını bildirdi.
 
Başbakan Erdoğan, ''Buradan 76 milyonun tamamına, ekranları başında bizi izleyen sevgili vatandaşlarıma sesleniyorum, bize oy versin ya da vermesin, bizi sevsin ya da sevmesin her bir vatandaşıma, her bir kardeşime sesleniyorum. Bu komplo sadece AK Parti'ye değil, sadece hükümete değil, Türkiye'ye 76 milyona yapılmış bir komplodur. Bu komplo sadece AK Parti'yi değil, milletin tamamını, milli iradeyi, siyaset kurumunu hedeflemiş bir komplodur. Hangi partiye oy verirseniz verin ama bu çirkin komployu lütfen görün'' şeklinde konuştu.
 
Bu komplonun altında eğitimde, sağlıkta, adalette, ulaşımda, enerjide, gıda tarımda yapılan reformların, Türkiye'nin kalkınmasında yapılan reformların hepsinin hedef olduğu bir tablo olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Bu komplonun Türkiye'nin hayrına değil, şerrine olduğunu lütfen görün. Bu komplonun benzerleri dün merhum Menderes'e yapıldı, merhum Özal'a yapıldı, merhum Erbakan'a yapıldı. Bu komplonun benzerleri inanın merhum Ecevit'e, Sayın Demirel'e Sayın Baykal'a dahi yapıldı. Eğer, bugün bu çirkin operasyonlara en sert, en kararlı cevabı vermezsek, biliniz ki bu komplolar yapılmaya, gelecekte de milli irade üzerinde mühendislik tasarımları yapılmaya devam edecektir'' değerlendirmesinde bulundu.
 
76 milyonun tamamını, AK Partili, diğer partilerin gönüldaşlarını, siyasetle tüm ilgilenenleri bu noktada birlikte duyarlılığa davet eden, bu komploya karşı tavır almaya çağıran Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Milletim, bu medyanın asıl niyetini görsün ve anlasın milletim sermaye çevrelerinin, kimi siyasi partilerin, kimi örgütlerin asıl niyetini görsün ve anlasın. Meselenin yolsuzluk olmadığını, meselenin Türkiye ekonomisi olduğunu, faiz olduğunu, dış politikamız olduğunu... Yani faiz derken faizin artırılmasını kastediyorum. Şu andaki mevcut faizi düşük gören faiz lobisi, bunun artırılması için var gücüyle çalışıyor. En önemlisi de bağımsızlığımız olduğunu milletim lütfen görsün ve anlasın. Bu komployu hep birlikte bozacağız. Onun için teşkilatımın bu noktadaki görevi çok çok önemli. 76 milyon hep birlikte yoğun bir şekilde çalışacağız. Bu çeteleri temizlediğimizde hukuksuzlukları giderdiğimizde Türkiye'nin çok daha farklı bir yer olduğunu hep birlikte göreceğiz. Alışkanlıkları var, şurdan girersek, şu neticeyi alırız, şurdan girersek bu neticeyi alırız... İşte AK Parti böyle bir parti olmadığını 30 Mart sürecinde inşallah hem ulusal bazda hem uluslarası bazda ispat edecektir.''
 
"Kan ve gözyaşı kapısını inşallah ilanihaye kapatacağız"
 
Demokratik reformları çok daha hızlı ve güçlü yapacaklarını vurgulayan Erdoğan, ''Çözüm sürecini daha hızlı ilerletecek, kan ve gözyaşı kapısını inşallah ilanihaye kapatacağız'' dedi.
 
Alevilerin, Sünnilerin, Türklerin, Kürtlerin, Lazların, Çerkezlerin, Gürcülerin, Romanların, Arnavutların, Boşnakların, tüm azınlıkların, meselesi olan herkesin sorunlarını daha hızlı çözeceklerine dikkati çeken Erdoğan, hiç kimsenin kendisini tehdit altında hissetmediği, yaşam tarzlarının tehdit edilmediği, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, 76 milyonun bir, beraber ve kardeş olduğu Türkiye'yi birlikte inşa edeceklerini söyledi.
 
"Zihnimizde en küçük bir tereddüt dahi olmayacak"
 
Şer olarak görünende bir hayır olduğunu aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Allah şerleri hayra tebdil eder. Biz yeter ki buna böyle inanalım. Bu çirkin komplodan, bu çirkin operasyondan güçlenerek çıkacak, inşallah çok farklı şekilde yeni Türkiye'yi imar edeceğiz. 30 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu, sürecin çetin geçeceğini, partimize, ülkemize yönelik çeşitli boyutlarda operasyonlar olacağını... Olay sadece 17 Aralık'ta başlayan süreç değildir. Bundan sonra da bunu devam ettirecekler. Uydurma, şöyle böyle, aklınıza ne gelirse. Bütün bir teşkilat olarak yılmayacağız, asla yıkılmayacağız. Zihnimizde en küçük bir tereddüt dahi olmayacak. Göreceksiniz kısa süre zarfında, eğer varsa, tüm tereddütler giderilecektir."
 
Erdoğan, 81 vilayette hep birlikte sahada olacaklarına işaret ederek, millete oynanan oyunun büyüklüğünü anlatacak, gerçekleri duyuracaklarını vurguladı.
 
"Bu süreç yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesi sürecidir"
 
En küçük bir ihmale, rehavete, boş vermişliğe hele hele de umutsuzluğa ve moralsizliğe yer olmadığını dile getiren Erdoğan, "Açık söylüyorum, siz çalışırsanız Türkiye kazanacak. Eğer siz ihmal ederseniz bütün Türkiye kaybedecek, milli irade kaybedecek, geleceğimiz kaybedecek. Bu süreç yeni Türkiye'nin unutmayın istiklal mücadelesi sürecidir. Bu kadar önemli. Bu süreç, Türkiye üzerine hesapları olanların, hesaplarının bozulacağı süreçtir" şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, bu sürecin faiz lobisinin Türkiye'den son darbeyi yiyeceği süreç olduğunu ifade ederek, yeise kapılmadan, karamsarlığa asla prim vermeden, moralleri yüksek tutarak, kararlı bir mücadele vereceklerini bildirdi.
 
"Bize milletin hayır duası yeter"
 
Milletin dualarıyla birlikte yanlarında olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
 
 Bırakın onlar manşetleriyle ihanet içinde olsunlar. Bırakın onlar milletin emeğinin faiz lobilerine pazarlama gayreti içinde olsunlar. Bırakın sosyal medyada, iğrenç internet sitelerinde kasetlerinin içinde onlar bulunsunlar. Bırakın o kaset montajcıları, o itibar suikastçıları Müslümanlara beddualar etsinler. Biz beddualara 'lanet', duaya 'evet' diyeceğiz. Biz beddualarla değil, dualarla yetiştik ve arif, alim olan insanlara beddua değil, tam aksine dualar yakışır. O insanlara ıslah ifadesini kullanmak bile yakışmaz. Hele hele bir Müslüman kardeşi için hidayetinin artırılması talebi yakışır. Ama görünüyor ki bu iş şirazesinden çıkmış. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Her zaman söylüyoruz. Bize milletimizin hayır duası yeter. Filistinli mazlumların hayır duası bize yeter. Somalili yoksulların duası bize yeter. Oradaki garip gurabanın duası bize yeter. Suriyeli mazlum çocuğun arşı inleten duası bize yeter. Allah bize yeter, millet bize yeter."
adminadmin