Gündem
Giriş Tarihi : 25-08-2016 09:10   Güncelleme : 25-08-2016 09:10

Bu Ülkeye Diz Çöktüremeyeceksiniz

Türkiye’nin teröre maruz kalma sebebinin Suriye olduğuna dikkat çeken Erdoğan “Burada sahneye konulmaya çalışılan oyuna asla rıza göstermeyeceğiz” dedi ve ayakta alkışlanan sözleriyle kirli odaklara meydan okudu

Bu Ülkeye Diz Çöktüremeyeceksiniz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 6 bin 115 engelli memur adayının atama ve kura törenine katıldı. Erdoğan DAEŞ ve PYD gibi terör örgütlerine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı operasyonuna ilişkin şunları söyledi:

 PARÇALAYAMAYACAKSINIZ

"PKK'sından YPG'sine, DAEŞ'inden, FETÖ'süne kadar tüm terör örgütlerini üzerimize salanlar artık bu oyunun deşifre olduğunu görmeli. Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız, bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz, ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz. Sanıyorlar ki her saldırıda biz biraz daha zayıflıyoruz. Hayır, tam aksine her saldırıda biz daha güçleniyoruz. Tam tersine bir oluyoruz, iri oluyoruz, diri oluyoruz, kardeş oluyoruz, hep birlikte Türkiye oluyoruz." (Bu sözler ayakta alkışlandı.)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI

 SİZ HESABINI YAPIN: Suriye'den ülkemize, yapılan saldırılar artık işi bir yere kadar getirdi, sonra dedik ki "Bu iş burada noktalanması lazım" ve süreç başladı. Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyor, "Suriye, Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak" diye. Onlara sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturacak kim olursa olsun, onlara karşı bu millet ordusuyla, polisiyle, korucusuyla vardır, var olacaktır.

 BEDELİNİ ÖDEYECEKLER: Suriye'de terör örgütleri DAEŞ ve PYD ile, kendi halkına terör estiren rejim ile mücadele etmek yerine, Suriye halkını katletmeyi dünyaya terörle mücadele olarak sunmaya çalışanlar, sadece kendilerini kandırıyor, bölgedeki mağdurlara yardım etmek için canla başla çalışan Türkiye'nin terör örgütlerine destek verdiği yalanıyla da işledikleri insanlık suçunu örtmeye çalışıyorlar. Gaziantep'te 53 vatandaşımızı öldürdüler. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler.

 DÜNYA SEYREDİYOR: Dünya ise bunu seyrediyor. Sağ olsun kınıyorlarmış, lanetliyorlarmış. Eğer teröre karşı dünya uluslararası bir mutabakat sağlamazsa, tüm insanlık bundan sorumludur. Onun için birlikte mücadele şart. Türkiye 3 milyon sığınmacıya yıllardır ev sahipliği yapıyor. Bunlar Suriye konusunda hiçbir hayırlı çalışması olmayan, sadece istikrarsızlık için çalışan ülkeler. Yükü paylaşmayıp sürekli Türkiye'yi eleştiren ülkelerin artık hükmü kalmamıştır.

 EL KOYACAĞIZ: Türkiye, Suriye'de sahneye konulmaya çalışılan oyuna, oldu bittiye asla rıza göstermeyecek. Gerekirse meseleye bilfiil el koymak da dahil tüm imkanlarımızı kullanarak, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumakta, bu ülkenin kendi halkının iradesiyle yönetilmesini sağlamakta kararlıyız. Kimse Suriye meselesini Türkiye'nin içişlerinden bağımsız olarak göremez. PKK, DAEŞ ve FETÖ'nün saldırılarına maruz kalmamızın asıl sebebi Suriye'dir.

'GÜLEN'İN GÖZALTINA ALINMASI GEREKİR'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 2 saat 25 dakika sürdü. Kabulün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı: "Sayın Biden ülkemize gerçekleştirdiği bu ziyareti ile darbe girişiminin vahim boyutunu, TBMM'yi gezerek yerinde görmüştür. Ben de kendisine belge ve bilgileri ayrıca vereceğim. Darbe girişimi FETÖ hakkında tüm milletimizin hissiyatını ilk elden müşahede fırsatı bulduğu için ayrıca memnunum. Şu anda bu zat (Fetullah Gülen), bulunduğu yerden hala terör örgütünü idareye devam ediyor. Bunun kontrol altında tutulması ancak gözaltıyla ki bu sözleşmemizde var. Bunu göz ardı edemezsiniz." Joe Biden da Fetullah Gülen'i korumak için ABD'nin hiçbir çıkarı olmadığını söyledi. Biden, Cerablus operasyonu için de Türk ordusunu takdir ettiklerini söyledi.

'KADER ÜZERİNDE KADER'

Türkiye'nin yaklaşımı sebebiyle bölgedeki projelerini hayata geçirmekte zorlananlar, bizi terör örgütleriyle hizaya getirmeye çalışıyor. Terör örgütlerini destekleyen ülkeler, pimi çekilmiş bomba kadar tehlikeli yapıları niye ellerinde tutuyor? Bu riski almalarının elbette sebebi var. Çünkü bu araçlar vasıtasıyla elde etmeyi umdukları sonuçlar çok büyük. Biz tüm hesapların üzerinde bir hesap olduğuna, kaderin üzerinde bir kader olduğuna inanıyoruz.

'ÇOCUKLARI CANLI BOMBA YAPIYORLAR'

"12, 13, 14 yaşında çocukları terörist olarak yetiştiriyorlar ve o canım çocukları canlı bomba olarak yetiştiriyorlar. Bunlar lanetlidir, Rabbim bunların belasını verecektir. Alna Kelime-i Tevhid bandı asmakla Müslüman olunmaz. Sancakta Kelime-i Tevhid olmasıyla Müslüman olunmaz. Allah lafzının istismar edilmesiyle Müslüman olunmaz. Bunların İslam'la alakası yok. Bunlar tam aksine İslam'ın başına bela olmuşlardır, bu yüzyılda. Bunların pisliklerini, ortaya koydukları bu gölgeyi biz temizlemeye çalışıyoruz. Çünkü İslam bir barış dinidir, bir barış dilidir. 53 vatandaşımız orada öldürüldü, mümkün değil, bunun bedelini ağır ödeyecekler."

adminadmin