Sağlık
Giriş Tarihi : 26-03-2014 11:02   Güncelleme : 26-03-2014 11:02

BU YALANA İNANMAYIN!

Dolandırıcılar sağlık sektörüne de el attı. Hedeflerinde bu kez sigarayı bırakmak isteyen vatandaş var. “Sağlık Bakanlığı’ndan arıyoruz” yalanına inanmayın!

BU YALANA İNANMAYIN!
Sağlık Bakanlığı’ndan aradıkları söyleyen dolandırıcılar sigara ile mücadele kapsamında aradıklarını belirterek, vatandaşlara sigarayı bırakmalarına yardımcı olacak ilaçlar göndereceklerini ifade ediyor. Piyasa değeri 500 TL olan ilaçları bir kereye mahsus yalnızca kargo ücreti karşılığında göndereceklerini söyleyen dolandırıcılar, insan sağlığıyla oynuyor. Sağlık Bakanlığı’nın onayı olduğuna dair kesin bilgi alan tüketiciler sipariş veriyor ve ürünler kendilerine ulaştığında dolandırıldıklarını anlıyor. Firma ve yetkililerine ise ulaşmak mümkün olmuyor.
 
Sağlık Bakanlığı: İnanmayın!
 
Sağlık Bakanlığı'nın hiçbir sigarayı bırakma ürünü ya da ilacının satışını yapmadığını ifade eden yetkililer, ''Halkımız bu kişilere kesinlikle inanmasın. Zaten Türkiye'de ruhsatlı bitkisel sigarayı bırakma ürünü yok'' diye konuştu.
 
"Sağlık Bakanlığı'nın adını kullanarak sigara bıraktırma ürünleri pazarlıyorlar" diyen şikayetçiler bu kişilerin yöntemlerini şöyle açıkladılar:
 
“Sağlık Bakanlığı sigarayı bırakmayı destekliyor diye başlayan bir telefon aldım. ‘Sağlık Bakanlığı onayı var mı? ‘diye ısrarla sordum. ‘Evet’ deyince kabul ettim. Bana beş kutu ilaç göndereceklerini ilacın değerinin 600 TL olduğunu, fakat sadece kargo ücreti olarak 79 TL ödemem gerektiğini söyledi. Gayet sağlıksız bir kargo aldım. Ürün hiç güven vermediği için iade etmek istedim. Kargo poşeti üzerindeki numarayı aradım numara kullanımda değil. Firmayı aradım ’biz takip edemeyiz çok yere veriyoruz onlarda başka firmalara veriyor’ dediler. Kargo şirketini aradım sadece poşetin üzerindeki numara var başka yok dediler. Yani ulaşılamıyor. İnsan sağlığıyla oynamayın.
adminadmin