Sağlık
Giriş Tarihi : 21-07-2017 11:34   Güncelleme : 21-07-2017 11:34

Bunamayı Önlemek İçin 9 altın kural!

İngiltere'nin önde gelen tıp dergilerinden The Lancet, hayat tarzında yapılacak değişikliklerle, ilerleyen yaşlarda karşılaşılacak bunama riskinin azaltılabileceğini yazdı. Makalede bunama riskini azaltmak için hayat tarzında 9 değişiklik önerildi. İşte, yapmamız gerekenler.

Bunamayı Önlemek İçin 9 altın kural!

Tıp dergisi Lancet'in yaptırdığı bilimsel araştırma, hayat tarzındaki değişiklikler ile bunama riskinin azaldığını ortaya koydu.

Risk yelpazesini 9 değişiklik üzerinden ele alan araştırmaya göre, hayat boyunca eğitim ve yeni şeyler öğrenmek bunama riskini azaltan en önemli etmen. Araştırmada, özellikle, lise eğitimini tamamlamış olmanın öğrenme eğilimine katkı sağladığı ve bu yöndeki alışkanlığı geliştirdiği vurgulanıyor.

Araştırma raporunun önemli bir mesajı, kalp için iyi olanın beyin için de iyi olduğu yönünde. Çünkü risk yelpazesinde; sigara içmek, depresyon ve hareketsizliğe bağlı obezite bunamanın diğer önemli faktörleri olarak gösteriliyor.

Orta yaşta işitme kaybı, diyabet ve yüksek tansiyon ise bunama riskini arttıran "sağlık sorunları" olarak tanımlanıyor.

Araştırmayı yürüten ekibin başkanı Prof. Doug Brown, bunamanın yakında 21'inci yüzyılın en ölümcül hastalığı ilan edilebileceğini söylüyor.

NTV

adminadmin