Siyaset
Giriş Tarihi : 14-10-2013 10:00   Güncelleme : 14-10-2013 10:00

BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ?

VATANDAŞIN BELEDİYELERDEN TALEP EDEBİLECEĞİ HAKLAR

BUNLARI BİLİYORMUSUNUZ?
Atakum ve B.Şehir Belediyesi Meclis Üyesi, MHP Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Cemalettin Kola ‘Vatandaşın Belediyelerden Talep edeceği Haklar’dan imar kapsamında bulunan taşınmazlarla ilgili olarak vatandaşın lehine önemli açıklamalarda bulundu..

Kola, “Vatandaşın yeri ile ilgili belediye imar açıklamasını duyurduktan sonra otuz günlük süre zarfında askıya çıkarmaktadır.” Diyerek şöyle devam etti,
“ İmar kapsamında bulunan taşınmazı için ilgili vatandaş belediye kuruluşunda askıda bulunan imar planını incelemek amacıyla belediyeye giderek incelemesini yapması gerekmekte, konu ile ilgili değerlendirmeyi yerine getirmelidir.
SÜRE KAÇIRILIRSA HAK KAYBI YAŞANIR!
Otuz gün askıda kalan imar planı, vatandaşa itiraz hakkını da vermektedir, otuz günün geçilmesi halinde vatandaş hak kaybına uğramaktadır. Bu süreye riayet edilmesi önemlidir.
 
Otu günlük askı süresince yasal itiraz hakkı bulunan vatandaş, imar planı itiraz hakkını otuz gün içerisinde gerçekleştirmelidir. Vatandaşın inceleme sonrası yapacağı itiraz belediye kuruluşu tarafından ele alınacak ve karara bağlanacaktır. Ancak imar planı itiraz hakkını kullanan vatandaşa belediye kuruluşunun bunu bir kara bağlaması veya bağladığı kararı vatandaşa açıklaması gibi bir durum zaruri değildir.
 
Altmış gün içerisinde belediye kuruluşunun size kararı veya karar sunucunu açıklamaması durumunda gizli olan hakkınızla dilekçe ile taleplerinize cevap vermezse gizli olarak ret etti kabul edilir.
 
adminadmin